Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Ρωσία: Απέλαση διπλωματών από Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία


 Διπλωμάτες τριών χωρών απελαύνει η Ρωσία ως αντίποινα στις δικές τους απελάσεις ως "ένδειξη αλληλεγγύης" στην Τσεχία.

Στην απέλαση διπλωματών από τρεις χώρες προχωράει η Ρωσία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διπλωμάτες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Πρόκειται για μία κίνηση - «απάντηση» στην απόφαση των τριών χωρών να απελάσουν αρκετούς Ρώσους διπλωμάτες από τις αντίστοιχες πρεσβείες τους ως «ένδειξη αλληλεγγύης» στην Τσεχία εν μέσω της διαμάχης Μόσχας - Πράγας σχετικά με τη φερόμενη συμμετοχή της Ρωσίας σε εκρήξεις αποθηκών με πυρομαχικά το 2014.

Υπογραμμίζεται πως η Μόσχα έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Η Μόσχα κατηγορεί τις τρεις αυτές χώρες ότι ακολουθούν μία «εχθρική πορεία» όσον αφορά στις σχέσεις τους με τη Ρωσία.

Επίσης, σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως έχει κηρύξει τρία άτομα της σλοβακικής πρεσβείας «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και τους διέταξε να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, ως «αντίποινα» στην κίνηση της Μπρατισλάβα να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.

Υπενθυμίζεται πως ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ δήλωσε προ ημερών ότι τρεις διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Μπρατισλάβα θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα εντός της εβδομάδας, με βάση την υπάρχουσα γεωπολιτική κατάσταση, όπως επίσης και την κατάσταση στην Τσεχία. Ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Κορκόκ είχε ανακοινώσει ότι η χώρα θα αναλάβει σκληρή δράση για την υποστήριξη της Τσεχίας.

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τις μη φιλικές ενέργειες της Μπρατισλάβα, η οποία αποφάσισε να επιδείξει ψευδοαλληλεγγύη στην Πράγα σε μία χαλκευμένη περίπτωση. Η απάντησή μας δεν θα αργήσει να έρθει» είχε σχολιάσει η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις