Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Σε ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία κορβέτας και υποβρυχίων το Barbaros

 


Θα απαντήσει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη;

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» λέει μία γνωστή ρήση. Την ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που φόρεσε χθες τον «πατριωτικό της μανδύα»

βλέπει το Barbaros να πλέει για δεύτερη μέρα μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. 

Χθες η κυβέρνηση -μέσω του υπουργού Εξωτερικών Νίκο Δένδια- θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς την Τουρκία, τώρα έχει την ευκαιρία να περάσει σε πράξεις, οδηγώντας το τουρκικό ερευνητικό έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να μην του επιτρέψει να κάνει «βόλτες στο Αιγαίο», όπως έκανε τους προηγούμενους μήνες το Oruc Reis. 

Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται εντός των έξι ναυτικών μιλίων, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σύμφωνα με πληροφορίες συνοδεύεται από κορβέτα, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνοδεύουν δύο υποβρύχια. 

Αργά τη νύκτα της Πέμπτης, ειδικότερα, εκτινείτο στα 5,76 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ικαρίας.

Παρ' ότι θα μπορούσε να κινηθεί στα διεθνή ύδατα, κατά την συνήθη πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία να εισέρχονται τα πλοία της εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δίχως να ζητούν άδεια από τις ελληνικές αρχές, όπως επιβάλλεται βάσει των διεθνών κανόνων ναυσιπλοΐας, μπαινοέβγαινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Να τονίσουμε πως η Τουρκία θα έπρεπε να είχε ζητήσει άδεια από τις ελληνικές αρχές για να εισέλθει πλοίο εντός των χωρικών υδάτων της χώρας μας. 


Δείτε χάρτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις