Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

''Σεισμός'' στην Γαλλία: Εν ενεργεία στρατιωτικοί στηρίζουν την επιστολή των στρατηγών

 


 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Το 58% των Γάλλων υποστηρίζει την επιστολή των στρατηγών

Το Πενταπόσταγμα δημοσιοποίησε πρώτο, την “καυτή” επιστολή με θέμα το ριζοσπαστικό ισλάμ και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό για την Γαλλία, την οποία υπέγραψαν Γάλλοι απόστρατοι

αξιωματικοί και υπαξιωματικοί προς τον Μακρόν και η οποία όπως δείχνουν τα δεδομένα, προκάλεσε ''σεισμό'' όχι μόνο στην Γαλλία αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ.   

«Εάν δεν αποτρέψετε το αυξανόμενο χάος, θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος» προειδοποίησαν οι Γάλλοι στρατηγοί  το Μακρόν.

Νέες πληροφορίες 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό ΜΜΕ, ο Αρχηγός του Επιτελείου των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ότι «σοκαρίστηκε» από την επιστολή των στρατηγών. ''Με αναστάτωσε η επιστολή, η ουδετερότητα του στρατού είναι απαραίτητη''. Ο στρατηγός Lecointre, ανάφερε πως θα υπάρχουν και κυρώσεις κατά όσων υπέγραψαν την επιστολή! 

Το σοκ όμως για το ευρωπαϊκό καταστημένο και για τον Μακρόν, είναι αλλού όμως. Σε δημοσκόπηση που έλαβε χώρα, το 58% των Γάλλων λένε ότι υποστηρίζει τους στρατιωτικούς που έστειλαν την επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο. 

Μάλιστα, η δημοσκόπηση αναφέρει, πως ένας στους δύο Γάλλους (49%) πιστεύει ότι ''ο στρατός πρέπει να παρέμβει, για να εγγυηθεί την τάξη και την ασφάλεια στη Γαλλία''!   

Όπως είπε ο πολιτικός επιστήμονας Jérôme Fourquet, ''η επιστολή των στρατηγών δεν έγινε τυχαία αποδεκτή από τους πολίτες, καθώς υπάρχει έντονη δυσπιστία απέναντι στην εκτελεστική εξουσία." 

Οι στρατηγοί που υπέγραψαν την επιστολή, με νέα τους παρέμβαση πριν λίγο, ανέφεραν ότι "ένα μέρος των πολιτικών και της κυβέρνησης μας έχουν γελοιοποιήσει, θέλοντας να καταδικάσουμε μερικούς από τους συντρόφους μας. Ευτυχώς, έχουμε έναν σύμμαχο, το λαό της Γαλλίας''!

Σύμφωνα  με πληροφορίες, το κείμενο το έχουν υπογράψει πάνω από 10.000 άτομα, αλλά μόνο 1.200 υπογραφές έχουν δημοσιοποιηθεί. Επίσης, στο πλευρό των στρατιωτικών, έχουν προσχωρήσει πολλοί αστυνομικοί.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Το σημαντικό όμως είναι αλλού. Μεταξύ όσων έχουν υπογράψει την επιστολή, υπάρχουν ήδη 18 εν ενεργεία στρατιωτικοί,  συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αξιωματικών, ανέφερε ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Lecointre.  

Όπως καταλαβαίνουμε, η Γαλλία ''βράζει'', ο ισλαμισμός προελαύνει και οι πολίτες ανησυχούν. Στρατός και αστυνομία γίνονται ''ένα'' και κανείς δεν γνωρίζει τι θα επακολουθήσει. Μην ξεχνάμε, πως από την Γαλλία ξεκίνησαν όλες οι τομές, που άλλαξαν την σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις