Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

«Self test για όλο το εκκλησίασμα» ζητούν οι «ειδικοί» για να ανοίξουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα


 Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν «ειδικοί» και κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες είναι το τι θα γίνει με τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το εάν θα επιτραπεί η παρουσία πιστών. 

Για το θέμα μίλησε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος και ο Ελένη Γιαμαρέλλου σε τηλεοπτική εκπομπή. 

«Πρέπει να προχωρήσουμε με μια σαφή συνεννόηση. Μετά την εμπειρία των Χριστουγέννων έχουμε προχωρήσει με πολύ σύνεση, έχουμε σεβαστεί τα μέτρα. Ο λαός έχει πειστεί ότι πρέπει να είναι με μάσκες μέσα στους ναούς», είπε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

«Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα άτομα ανά τετραγωνικό αλλά πρέπει να αναφερθούμε κυρίως στο ωράριο. Οι ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής επεκτείνονται μέχρι τις 10 και 11. Το 9 είναι πολύ δεσμευτικό γιατί δεν μπορούμε να έχουμε διπλές ακολουθίες», προσέθεσε.

«Η Ανάσταση θα γίνει την ώρα που ξέρουμε. Η περιφορά του Επιταφιού δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που γινόταν. Αυτό που μπορεί να γίνει μια σύντομη περιφορά γύρω από το ναό. Θα αξιοποιηθούν όλοι οι εξωτερικοί χώροι. Μπορούμε να περιφέρουμε μόνο το Σώμα του Επιταφιού. Αλλά πρέπει να ρυθμιστεί το ωράριο. Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα. Αν υπάρχει συνεργασία με την Επιτροπή θα γιορτάσουμε Πάσχα αληθινό χωρίς να βλάψουμε κανέναν», δήλωσε για την Ανάσταση.

Για το θέμα δεν θα μπορούσαν να μην ερωτηθούν οι «ειδικοί».

«Θέλω να προσθέσω ότι το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχάσουμε τις μάσκες μας. Ακόμα και αν γίνει μικρή περιφορά του Επιταφίου γύρω από την εκκλησία πρέπει να κρατάμε τα μέτρα. Μια-μια οικογένεια μπορεί να είναι κοντά, αλλά θα πρέπει να έχουμε αποστάσεις» ανέφερε η καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

«Οι νεοκόροι, οι ψάλτες και οι ιερείς πρέπει να φοράνε τις μάσκες τους. Για τους ψάλτες που δεν θα μπορούν να φοράνε μάσκες θα μπορούν να κάνουν rapid test για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει μετάδοση του ιού», πρόσθεσε.

Πρότεινε μάλιστα «όλο το εκκλησίασμα να κάνει self test».

Δείτε όλον τον διάλογο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις