Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Συναγερμός στον ρωσικό στόλο της Μ. Θάλασσας: Κινητικότητα αμερικανικών πλοίων στο Αιγαίο


 Γιώργος Μοτσάκος

''Φωτιά" σε Αιγαίο-Στενά του Βοσπόρου & Μ. Θάλασσα ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke, το DDG-75 USS Donald Cook και το DDG-80 USS Roosevelt πέρασαν από τα στενά του Καφηρέα στο Αιγαίο, μετά τον απόπλου τους από τον κόλπο της Σούδας, έχοντας κατεύθυνση τα Στενά του Βοσπόρου και την Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας τέθηκε σε συναγερμό λόγω αυτών των κινήσεων. Μιλάμε για πάνω από 20 ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται σε ετοιμότητα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας.

Οι τεταμένες σχέσεις με τη Δύση, ώθησαν τη Μόσχα να μετακινήσει μονάδες επιφανείας και υποβρύχια για την ενίσχυση της δικής της άμυνας.

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, μια πιθανή πολεμική ρήξη μπορεί να μην ξεκινήσει στο Ντονέτσκ όπως όλοι αναμένουν, αλλά στο έδαφος της Κριμαίας ή στην Μαύρη Θάλασσα, η οποία στην κυριολεξία έχει πάρει “φωτιά”.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι πλησιάζει η ημερομηνία για τη σύνοδο κορυφής του φόρουμ «της πλατφόρμας για την Κριμαία», στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από την Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Τουρκία.

Είναι γνωστό ότι το φόρουμ "πλατφόρμα για την Κριμαία", έχει ως κύριο θέμα την επανακατάληψη της Χερσονήσου από τους Ρώσους. Οι Τούρκοι διαδραματίζουν τρομερά σημαντικό ρόλο σε αυτό το φόρουμ θέλοντας να εξασφαλίσουν την παρουσία τους εκεί μέσω των Τάταρων.  

Ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο στόλος στην Μαύρη θάλασσα έχει λάβει εντολές που έχουν στόχο να εμποδίσουν την παρουσία ξένων πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Επίσης στην ασκήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Χερσόνησο της Κριμαίας, έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν και μονάδες των παράκτιων στρατευμάτων, που θα θέσουν σε ετοιμότητα τα πυραυλικά συστήματα BAL.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, η Τουρκία απείλησε γαλλικό ερευνητικό σκάφος, ενώ όπως όλα δείχνουν ενδεχομένως, να έχουμε κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας, που πιθανόν και αυτή να θελήσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση στην Μαύρη θάλασσα, για να “νομιμοποιήσει” το εντελώς παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις