Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Θεσσαλονίκη: "Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests" δηλώνει η μητέρα που κατέθεσε μήνυση


 Ένταση επικρατεί σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη μεταξύ μαθητών και γονέων που αντιτίθεται στα self test.

Δηλώσεις σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε στη διοίκηση του σχολείου γιατί δεν επιτρέπεται στο παιδί της να κάνει μάθημα εάν δεν κάνει self test, κάνει η μητέρα σημειώνοντας πως τα τεστ είναι «αναξιόπιστα».
Το εν λόγω σχολείο τελεί υπό κατάληψη, ενώ η μητέρα δηλώνει πως ο νόμος δεν την υποχρεώνει να κάνει το τεστ το παιδί της για να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.
«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του» σημείωσε στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε, είπε πως είναι «κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».
«Το σχολείο ανήκει στα παιδιά» τόνισε, ακόμη, και κατήγγειλε ότι ο λυκειάρχης την «έσπρωξε» μαζί με το παιδί της και στραμπούληξε το χέρι της.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η ίδια τόνισε πως δεν έχει αποδειχθεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα self test στα παιδιά, καθώς δεν είναι γνωστό από τι παράγεται.

Κατάληψη στο σχολείο

Σημειώνεται πως το σχολείο τελεί υπό κατάληψη και στο σημείο επικρατεί ένταση καθώς οι πλειοψηφία των μαθητών έχει προσέλθει για μάθημα, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε ένα λουκέτο.
Σύμφωνα με δηλώσεις μαθητή στην ΕΡΤ, περί τους 20 μαθητές αποφάσισαν να κάνουν την κατάληψη και εντός του κτιρίου είναι αυτή την ώρα ελάχιστα άτομα.
Γονείς, που αντιτίθενται, επίσης, στα self test βρίσκονται στο σημείο και λένε στους μαθητές να μην δεχθούν να κάνουν τα test.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις