Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

META THN ΕΙΣΒΟΛΗ TΩN TOYPKΩN ΣΤΟ BOPEIO IPAK ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΜΥΓΕΣ - 13 ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ


 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Η Τουρκία κλυδωνίζεται από παντού μετά την δήλωση Μπάιντεν για την αρμενική γενοκτονία

Απανωτά ''χαστούκια'' πέφτουν στο διεφθαρμένο και σωβινιστικό καθεστώς του Ερντογάν, από ΗΠΑ και Κούρδους χωρίς οίκτο μάλιστα.     

Συγκεκριμένα 2 αμερικανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα USAF RQ4 Global Hawk πέταξαν πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, παρακάμπτοντας εντελώς τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, αφού θεωρητικά η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Προφανώς η Ουάσιγκτον δεν εμπιστεύεται την Άγκυρα σε πολλά ζητήματα στην περιοχή λόγω των σχέσεων Πούτιν και Ερντογάν και λόγω των τουρκικών συμφερόντων  στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα έχει γίνει η πιο ασφαλής περιοχή για τις αμερικανικές δυνάμεις στην πορεία “ρήξης” με την Ρωσία.

Η βάση στην Αλεξανδρούπολη, το Αιγαίο και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν άλλο “αέρα” στις ΗΠΑ και αυτό οφείλουμε να το εκμεταλλευθούμε και να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί συνεχείς βομβαρδισμούς, ώστε τα στρατεύματά του να μη δεχθούν πυρά από τις μονάδες των Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι όμως έχουν ειδικά καταφύγια και αποφεύγουν τα εναέρια χτυπήματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πηγές αναφέρουν ότι σήμερα η Τουρκία έχει τουλάχιστον 13 νεκρούς στρατιώτες και τριπλάσιους τραυματίες, ενώ έχει απολέσει έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού και οχημάτων.Η Τουρκία έχασε επίσης την επαφή με ένα ελικόπτερο μεταφορών με 9 στρατιώτες μέσα οι οποίοι έχουν κυρηχθεί αγνοούμενοι, ενώ 4 ακόμη σκοτώθηκαν σήμερα.

Οι περιοχές όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση είναι η στενωπός Nerwê στην περιοχή Zap. Οι κουρδικές δυνάμεις φέρονται να απέκρουσαν και να απώθησαν τις τουρκικές δυνάμεις τέσσερις φορές. Όπως όλα δείχνουν, έχουμε μία ακόμη αποτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ, το οποίο έχει καταστεί “Βιετνάμ” για τους Τούρκους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν νομίζουμε λοιπόν ότι οι νεο-Οθωμανοί θα αντέξουν για πολύ ακόμα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ χιλιάδες Τούρκοι νοσούν, καθώς υπάρχει ένα αυξανόμενο κλίμα δυσαρέσκειας στην τουρκική στρατιωτική διοίκηση και πέριξ αυτής κατά του Ερντογάν, ότι ο ίδιος, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία και πλέον ούτε εντός Τουρκίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις