Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης: «Παγώνει» η αστυνομία στα πανεπιστήμια - Θα γίνουν μόνο οι προσλήψεις!


 Η κυβέρνηση υποχωρεί σε άλλη μία προεκλογική της υπόσχεση, καθώς «παγώνει» το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, παραδεχόμενη ουσιαστικά πως είναι ανήμπορη να επιβάλλει την τάξη στα ιδρύματα και να ελέγξει τις αντιδράσεις. 

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Τα Νέα», επιβεβαιώνει αυτό που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αναβάλει την δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επισήμως για λόγους διεκπεραιωτικούς, αλλά, ουσιαστικά επειδή φοβάται νέες εντάσεις. 

Μάλιστα έχει ενδιαφέρον πως αυτό συμβαίνει την ώρα που «φουντώνουν» και οι ψίθυροι για μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», εκείνο που θα προχωρήσει είναι μόνο το μέτρο της δημιουργίας των ομάδων φύλαξης, με την κυβέρνηση να πετάει, δηλαδή, το μπαλάκι πάλι στις πρυτανικές αρχές. Τα συστήματα επιτήρησης στους χώρους φαίνεται πως θα εγκατασταθούν κανονικά. 

Βέβαια ότι «παγώνει» την πανεπιστημιακή αστυνομία δεν την εμποδίζει να κάνει 1.000 νέες προσλήψεις... πανεπιστημιακών αστυνομικών, οι οποίοι άγνωστο αν ποτέ θα υπηρετήσουν σε αυτή τη θέση. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη πριν από μερικούς μήνες είχε φανεί πως το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το οποίο πέρασε από τη Βουλή μόλις τον Φεβρουάριο, θα έμπαινε στον πάγο, όμως τώρα το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση, αφού η κυβέρνηση φοβάται την σύγκρουση. 

Τον περασμένο Απρίλιο, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος είχε δηλώσει ότι η εφαρμογή του μέτρου μεταφέρεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει προωθήσει μια αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αφήνοντας εκτός ΑΕΙ 20.000-25.000 υποψηφίους, στέλνοντάς του στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών κολεγίων. 

Το δημοσίευμα δεν άφησε ασχολίαστο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση παίρνει πίσω την εφαρμογή του μέτρου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το οποίο προώθησε σε συγκρουσιακό κλίμα. Αλήθεια πόσο αστείοι είναι;».

«Η θρασυδειλία δεν είναι μόνο ιδίωμα του κ. Μητσοτάκη, αλλά όλης της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει «Μας έλεγε ότι θα βάλει τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και τώρα έρχεται να το πάρει πίσω. Επικοινωνιακές κινήσεις για να χαϊδέψετε το συντηρητικό σας ακροατήριο. Ορίζετε και ψηφίζεται νόμους που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε».

Αμήχανη η πρώτη απάντηση από την κυβέρνηση

Αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος περιορίστηκε στο να δηλώσει αμήχανα ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη και πως δεν υπάρχει αναστολή στον νόμο.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, προτίμησε να κάνει επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, όμως να διαψεύσει ρητά το δημοσίευμα.

Η Αριστοτελία Πελώνη περιορίστηκε στο να αναφέρει «τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι Α.Ε.Ι.. Αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Μισόλογα από τον υφυπουργό Παιδείας

«Ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά» έσπευσε να δηλώσει (ΣΚΑΪ) ο Άγγελος Συρίγος, πετώντας, όμως, το μπαλάκι προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς δήλωσε «αναρμόδιος» αναφορικά με το κομμάτι που σχετίζεται με την ΕΛ.ΑΣ. 

Ο υφυπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν είχε διαβάσει αρχικά το δημοσίευμα και στη συνέχεια έσπευσε να διευκρινίσει «δεν μου αρέσει να μιλάμε για αστυνομία στα πανεπιστήμια, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα των πανεπιστημίων μας το επιβάλλει. Πιστεύω ότι σε 2,3,4 χρόνια οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν να μην μιλάμε για κάτι τέτοιο».

Επισήμανε, όμως, ότι «κάποιες καθυστερήσεις χρονικές μπορεί να υπάρχουν και υπάρχουν στον δικό μου τομέα, αλλά υπάρχουν αντικειμενικές αδυναμίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις