Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Αθλήτρια κατηγορείται για δίκτυο πορνείας σε αίθουσες μασάζ: "Απαιτούνται μασέρ, υψηλοί μισθοί"


 Από την Ουκρανία βρέθηκε στο Ισραήλ και έγινε αθλήτρια που έγραψε ιστορία. Όμως, όταν σταμάτησε τον αθλητισμό ασχολήθηκε με άλλα πράγματα.

H Σβετλάνα Γκνεζντίλοφ γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1969 στο Χάρκοβο και από το 1996 μετανάστευσε στο Ισραήλ, όπου έκανε μεγάλη καριέρα ως αθλήτρια και ειδικεύτηκε στα εμπόδια των 100 μέτρων και στο έπταθλο.

Συμμετείχε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 1999 και του 2001, αλλά και στο Ευρωπαϊκό του 2002 χωρίς να φτάσει στον τελικό. Τότε, αποφάσισε να ασχοληθεί κυρίως με το έπταθλο και κατέχει το εθνικό ρεκόρ στο Ισραήλ. Αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση το 2008.

Το τέλος ως αθλήτρια, η αρχή ως... ιδιοκτήτρια

Πήδηξε ψηλά και μακριά, αλλά τώρα έχει πέσει χαμηλά. Η Σβετλάνα Γκνεζντίλοφ 12 χρόνια μετά το τέλος της καριέρας της στον αθλητισμό, πήρε ένα στραβό μονοπάτι. Τον Ιούνιο του 2020, κατηγορήθηκε για εμπορία γυναικών στο Ισραήλ και την κράτησή τους σε διαμερίσματα όπου της χρησιμοποιούσε ως σκλάβες του σεξ.

Έφερνε τις πόρνες ως τουρίστριες

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαχειρίστηκε το δακτύλιο διακίνησης για πέντε χρόνια σε μια σειρά διαμερισμάτων στη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ. Οι γυναίκες φέρεται να διέσχισαν τα ισραηλινά σύνορα, προσποιούμενες ότι ήταν τουρίστριες πριν μεταφερθούν στο φερόμενο δίκτυο πορνείας.

Από τα 65 ευρώ, παρακρατούσε τα 40

Οι κοπέλες δουλεύαν έως και 13 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα και το κατηγορητήριο απαριθμεί επίσης τον τρόπο πληρωμής των γυναικών: για 40 λεπτά, ήταν 65 ευρώ, εκ των οποίων η πρώην αθλήτρια παρακρατούσε λιγότερο από 40 ευρώ. Σε κάθε βάρδια, μια πόρνη εξυπηρετούσε έναν έως 20 πελάτες.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Τον Ιούνιο του 2020, κατατέθηκε κατηγορητήριο εναντίον της για διάφορα αδικήματα: συνωμοσία για διάπραξη εγκλήματος, διαφήμιση υπηρεσιών πορνείας ενηλίκων, μεταφορά ενός ατόμου στην πορνεία, κατοχή χώρου για πορνεία, φορολογικά αδικήματα, απαγόρευση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

H Σβετλάνα Γκνεζντίλοφ κατηγορήθηκε για τη λειτουργία ενός δικτύου πορνείων υπό το πρόσχημα των αιθουσών μασάζ. Συνελήφθη με κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, καταναγκαστική πορνεία και ξέπλυμα χρήματος.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Τελ Αβίβ κατηγόρησε την αθλήτρια για διαφήμιση σεξουαλικών υπηρεσιών, φορολογικά αδικήματα και ενθάρρυνση των ανθρώπων να μεταναστεύσουν παράνομα.

«Απαιτούνται μασέρ, υψηλοί μισθοί»

Οι διαφημίσεις στους ιστιότοπους έγραφε: «Απαιτούνται μασέρ, υψηλοί μισθοί». Συνελήφθη στις 31 Μαΐου 2020 μαζί με τον πρώην σύζυγό της και ακόμα έξι άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.
Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι για κάθε γυναίκα, η Γκενζντίλοφ πλήρωσε ενδιάμεσους στο εξωτερικό με χίλια δολάρια προμήθεια, και συνολικά η Σβετλάνα κέρδισε περίπου 1,3 εκατομμύριο ευρώ.

Οι αίθουσες μασάζ σε ιδιωτικά διαμερίσματα

Τα σαλόνια μασάζ βρίσκονταν σε ιδιωτικά διαμερίσματα και υπήρχε μια κρυφή είσοδος και έξοδος για τους πελάτες. Μάλιστα, για οποιαδήποτε παραβίαση, τα κορίτσια απειλήθηκαν με πρόστιμο. Μερικά από τα κορίτσια πίστευαν ότι στο Ισραήλ θα έβρισκαν δουλειά σε κομμωτήριο ή ως σερβιτόρες, αλλά έμαθαν για τα πάντα επί τόπου.
Όταν όλα αποκαλύφθηκαν, πέντε γυναίκες, πολίτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που εργάζονταν σε αυτές τις αίθουσες μασάζ, έλαβαν άσυλο και κοινωνική προστασία.

«Οι οίκοι ανοχής δεν είναι δικοί μου»

Η πρώην αθλήτρια αρνείται την ενοχή της και ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση διευθύνεται από κάποιον που ονομάζεται Άλεξ και έλαβε μόνο ένα ποσοστό του εισοδήματος και δεν γνώριζε καν τι συνέβαινε στα διαμερίσματα.
«Δεν ξέρω από πού προέρχονται όλα. Είχα μόνο καλά πράγματα στο μυαλό μου. Είμαι μορφωμένη γυναίκα, κάνω τα πάντα για να προσφέρω στην κόρη μου μια καλή ζωή στο Ισραήλ. Δεν πρόκειται για εμένα. Δεν ξέρω από πού προήλθαν όλες αυτές οι κατηγορίες. Οι οίκοι ανοχής δεν είναι δικοί μου» είπε η Γκνεζντίλοφ.

Ο ανακριτής έκανε σεξ με μάρτυρα

Πάντως, αυτές οι δικαιολογίες φαίνονται πολύ περίεργες, αφού και το 2017 ήταν ύποπτη για παρόμοιο έγκλημα, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση διαλύθηκε λόγω του γεγονότος ότι ένας από τους ανακριτές έκανε σεξ με έναν μάρτυρα της υπόθεσης πολλές φορές. Τον Ιανουάριο του 2020, καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση και η Γκενζντίλοφ θα αντιμετωπίσει μια πολύ πιο σοβαρή ποινή εάν αποδειχθεί η ενοχή της.
Η αστυνομία ισχυρίζεται επίσης ότι έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες που τη συνδέουν με τη διαχείριση των πορνείων και η εισαγγελία της ζήτησε να παραμείνει υπό κράτηση καθ 'όλη τη διάρκεια της δίκης της.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις