Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Φραγκιαδάκης - Ήταν ο πατέρας του τραγουδιού "Πάντα θλιμμένη χαραυγή"


 Θλίψη στη μουσική σκηνή της Κρήτης για την απώλεια του μουσικού.

Πιο φτωχή είναι η μουσική της Κρήτης καθώς έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Φραγκιαδάκης.

Τραγική ειρωνεία ότι πριν από λίγες ημέρες, ο εκλιπών αποχαιρετούσε -με ανάρτησή του στο Facebook- τον Γιάννη Ρομπογιαννάκη αφιερώνοντάς του ένα μοιρολόγι «για σένα καί για όσους φεύγουν έτσι άδικα των αδίκω»..

Ο Αντώνης Φραγκιαδάκης ήταν γνωστός από το έντεχνο καλλιτεχνικό δίδυμο «Δραβίδες» με τακτική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης, αποτελώντας ένα σταθερό σημείο πολιτιστικής αναφοράς, με αξιοσημείωτη δημιουργική δράση και συνεργασίες, σύμφωνα με το cretalive.gr.
Την είδηση για τον θάνατο του μουσικού και «πατέρα» του χιλιοτραγουδισμένου κομματιού «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», έκανε γνωστή μέσω Facebook ο Θανάσης Καλύβας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του creta24.gr, o Αντώνης Φραγκιαδάκης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο Αντώνης και ο αδερφός του, Μιχάλης Φραγκιαδάκης γνήσιοι Κρητικοί καλλιτέχνες με πολλές ανησυχίες, πάντρεψαν στο πέρασμα των χρόνων, στοιχεία της Κρητικής μουσικής με αυτά της έντεχνης. Δεξιοτέχνες, συνθέτες, τραγουδιστές, δάσκαλοι Κρητικής μουσικής, επαγγελματίες μουσικοί.
Ξεχώριζε για την ποιότητα και το ήθος του. Με τον αδελφό του είχε προχωρήσει σε συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς της Κρήτης, όπως τον Σκορδαλό, τον Ψαραντώνη, τον Παπακωνσταντίνου, τον Καλλέργη και τον Σταυρακάκη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις