Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ένα ερωτικό ειδύλλιο με εργαζόμενη ο λόγος αποχώρησης του Μπιλ Γκέιτς από τη Microsoft;


 Το διαζύγιο του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς από την επί 27 χρόνια σύντροφό του Μελίντα αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για μια «αναδρομή» στο παρελθόν του. Τώρα αναμοχλεύεται ότι η απόφασή του να απομακρυνθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft το 2020 ήταν αποτέλεσμα εξωσυζυγικής σχέσης του με εργαζόμενη στον τεχνολογικό κολοσσό.

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft ουσιαστικά εξανάγκασαν τον συνιδρυτή της σε παραίτηση μετά από έρευνα το 2019 η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Γκέιτς διατηρούσε κρυφό «ακατάλληλο» δεσμό με γυναίκα εργαζόμενη στη Microsoft.

Επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει τα γεγονότα, η εφημερίδα αναφέρει ότι το ΔΣ της εταιρείας προσέλαβε δικηγορική εταιρεία για να διερευνήσει την καταγγελία που ήρθε μέσω επιστολής για σεξουαλική σχέση της υπαλλήλου με τον Γκέιτς προ ετών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον ενδεδειγμένο για τον δισεκατομμυριούχο να παραμένει στο τιμόνι της εταιρείας, της οποίας ηγήθηκε επί δεκαετίες.

Άλλη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο Γκέιτς παραιτήθηκε πριν την ολοκλήρωση της έρευνας και πριν το συμβούλιο να πάρει κάποια επίσημη απόφαση για το ζήτημα.

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η Microsoft έλαβε μια καταγγελία ότι ο Μπιλ Γκέιτς επεδίωξε να ξεκινήσει μια στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας από το 2000», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

«Μια επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου εξέτασε την καταγγελία, με τη βοήθεια εξωτερικού δικηγορικού γραφείου για τη διεξοδική έρευνα. Καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που προέβη στην καταγγελία».

Η πλευρά του Γκέιτς παραδέχεται με τη σχέση, υπογραμμίζει πάντως ότι δεν σχετίζεται με την παραίτηση. Εκπρόσωπος του Γκέιτς δήλωσε: «Υπήρχε μια σχέση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά. Η απόφασή του για μετάβαση από το διοικητικό συμβούλιο δεν σχετίζεται καθόλου με αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία του ξεκινώντας αρκετά χρόνια νωρίτερα».

Σημειώνεται ότι ο Γκέις παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Μicrosoft στις 13 Μαρτίου 2020, τρεις μόλις μήνες μετά την επανεκλογή του. Τότε είχε δηλώσει ότι θέλει να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο και ότι θα παρέμενε τεχνικός σύμβουλος.

Μια μελετημένη ανακοίνωση

Στο ίδιο άρθρο, η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος του Γκέιτς εργαζόταν με την ομάδα του ήδη από τουλάχιστον το 2019 προκειμένου να διευθετήσει τις οικονομικές επιπτώσεις του διαζυγίου.

Αν και το ζευγάρι, που ανακοίνωσε το επικείμενο διαζύγιό του στις αρχές του μήνα, δεν έχει αναφερθεί στην αιτία του διαζυγίου, σύμφωνα με τον French Gates, τον δικηγόρο του επιχειρηματία, μία από τις πηγές ανησυχίας για την Μελίντα Γκέιτς ήταν οι σχέσεις του πρώην συζύγου της με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο ίδιος ο 65χρονος πάντως είχε δηλώσει το 2019 ότι είχε συναντηθεί με τον Επστάιν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που είχε μετανιώσει.

Ο Γκέιτς διετέλεσε CEO της Microsoft μέχρι το 2000 και πρόεδρος μέχρι το 2014. Τα τελευταία χρόνια είναι τεχνικός σύμβουλος του νυν διευθυντή ενώ ασχολείται πρωτίστως με το φιλανθρωπικό του έργο μέσω του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Η καταγγελία έφερε αλλαγές

Τον Απρίλιο του 2019, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αλλάζει τη διαδικασία διαχείρισης των καταγγελιών των υπαλλήλων της για περιπτώσεις παρενόχλησης και διακρίσεων καθώς και ότι προτίθεται, μεταξύ άλλων αλλαγών, να ενισχύσει τον αριθμό αλλά και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της που γίνεται αποδέκτης αυτών των καταγγελιών.

Η ανακοίνωση ήλθε μετά από μια αλυσίδα email που ήρθαν στη δημοσιότητα το 2019, κατά την οποία γυναίκες εργαζόμενες στον τεχνολογικό κολοσσό αποκάλυπταν ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων.

Στα χαρτιά διαζυγίου που κατέθεσαν στις 3 Μαΐου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αναφέρεται ότι το ζευγάρι συμφώνησε σε ένα συμβόλαιο χωρισμού προκειμένου να μοιράσει την περιουσία του, η οποία σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται στα 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι με τα χρόνια θα παραχωρήσουν το μεγαλύτερο μέρος της σε δωρεές στο Ίδρυμα Γκέιτς, στο οποίο προτίθενται να παραμείνουν συν-επικεφαλής και στη μετά το διαζύγιο εποχή.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις