Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

H 48χρονη «έλιωνε» από τον θρόμβο μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson και της έλεγαν «Έχεις γαστρεντερίτιδα»!


 Κόντευε να πεθάνει από τον θρόμβο που της είχε δημιουργήσει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και στο νοσονομείο της Θήβας της έλεγαν ότι έχει... γαστρεντερίτιδα ή ότι πονάει από την λάθος στάση που παίρνει στο κρεβάτι όταν πεθαίνει!

Η αδερφή της 48χρονης από τη Θήβα η οποία εμβολιάστηκε με το Johnson & Johnson και τώρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την άρνηση του προσωπικού του νοσοκομείου (κοινή εικόνα σε όλα τα νοσηλευτικά κέντρα της χώρας, προφανώς κατόπιν εντολών του υπουργείου Υγείας) να παραδεχθούν ότι είναι θύμα του εμβολίου.

Ευτυχώς μία παθολόγος επέμεινε να μην βγει από το νοσοκομείο και τώρα παλεύει για την ζωή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την γαστρεντερίτιδα της έλεγαν ότι... έχει πιαστεί από «λάθος στάση στο διάβασμα»!

Η κα Βίκυ, 52 χρόνων, αφηγείται την περιπέτεια της 48χρονης αδελφής της Κορίνας, που υπέστη θρόμβωση λίγες μέρες αφού έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson.



Πως ξεκίνησε η περιπέτεια

«Η αδελφή μου ξεκίνησε να παρουσιάζει συμπτώματα μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της, στις 10 Μαΐου με Johnson & Johnson. Αρχικά, εμφάνισε χαμηλό πυρετό (δέκατα), εμετό, πόνους στα πλευρά και πονοκέφαλο. Της έκαναν εισαγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο της Θήβας. Μας είπαν ότι έπαθε γαστρεντερίτιδα και μέχρι και να φύγουμε από εκεί σε αυτή τη διάγνωση είχαν μείνει. Παρ’ ό,τι η αγωγή της περιλάμβανε αντιβίωση και αντιπυρετικά, όταν έληγε η δράση των τελευταίων, τα δέκατα άρχιζαν ξανά και κάποια στιγμή, ο πυρετός έφτασε στο 38.7.


Την τρίτη ημέρα της παραμονής μας στο νοσοκομείο, παρατήρησα κάποια στιγμή το πόδι της και το είδα πρησμένο. Στο νοσοκομείο δουλεύει μια φίλη μου, παθολόγος, και την παρακάλεσα να ρίξει μια ματιά. Εκείνη μου είπε ότι πιθανολογεί έντονα να είναι θρόμβωση εξ αιτίας του εμβολίου και μου συνέστησε να πιέσω να βρούμε ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο.

Να πω εδώ ότι την πρώτη ημέρα στο νοσοκομείο της Θήβας, ο γιατρός μου είπε “μια γαστρεντερίτιδα είναι, μπορείτε να  φύγετε“. Η φίλη μου η παθολόγος όμως μου έλεγε: “Βίκυ καλύτερα να μείνετε“.


Την τέταρτη πια μέρα, το πρήξιμο της αδελφής μου είχε φτάσει στο γόνατο ενώ οι πόνοι στην πλάτη είχαν γίνει αφόρητοι.

Έπρεπε κάθε λίγα λεπτά να τη γυρίζω για να αισθάνεται καλύτερα.

Και θυμάμαι, που την πρώτη ημέρα την μάλωνα, της έλεγα, επειδή είναι βιβλιοφάγος: “πάλι στη λάθος στάση καθόσουν και διάβαζες;“.


Τέλος πάντων, την τέταρτη ημέρα της παραμονής μας στη Θήβα και με την θρόμβωση να έχει πια μεγαλώσει πολύ, μάς προτείνουν την μεταφορά της στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς ή στον Ευαγγελισμό. Είπαμε με τον άντρα μου αμέσως: Ευαγγελισμός.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά στην επαρχία, για τα δικά μας, τα περιφερειακά νοσοκομεία οι κάτοικοι συνηθίζουμε να λέμε: “αν θες να πεθάνεις πήγαινε εκεί”. Δεν φταίνε οι γιατροί φυσικά αλλά οι τραγικές συνθήκες και η υποστελέχωση.

Ήταν την περασμένη Τετάρτη λοιπόν όταν αρχίσαμε να περιμένουμε την μεταφορά μας. Από τις 12.00 το πρωί που άρχισε η αναμονή τελικά φύγαμε στις 18.30. Τόσο είχα αρχίσει να αγωνιώ που έλεγα στους γιατρούς: “θα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου το ασθενοφόρο, θέλω να φύγουμε από εδώ”.

Η εισαγωγή στον Ευαγγελισμό

«Τελικά, στις 19.30 το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου μπήκαμε στα επείγοντα του Ευαγγελισμού. Και εκεί ήρθαμε αντιμέτωποι με μια νέα τραγική κατάσταση. Λέγαμε για τα δικά μας νοσοκομεία αλλά δεν υπάρχουν λόγια να μιλήσω για τα επείγοντα αυτού του νοσοκομείου. Ήταν τόσα τα φορεία σε αναμονή όταν μπήκαμε, που η αδελφή μου μαζί με άλλους δύο ηλικιωμένους, βρίσκονταν σε ένα χώρο που ολόγυρα είχε ντουλάπια κουζίνας…. Οι γιατροί πελαγωμένοι κι αυτοί. Μετά βρεθήκαμε για λίγο σε διάδρομο, μετά σε νέα πρόχειρη αίθουσα αναμονής, μεγάλη περιπέτεια.

Μόλις όμως είδαν την αδελφή μου οι γιατροί και είδαν και πόσο σοβαρή ήταν η θρόμβωση, έπεσαν όλοι πάνω της και ακόμα κάνουν τεράστια προσπάθεια. Η διάγνωση ήταν βαριά- εκτός από τη θρόμβωση μας είπαν και για πνευμονική εμβολή, γι’ αυτό άλλωστε πονούσαν και τα πλευρά της. Έπαθε όμως και εσωτερική αιμορραγία στο αριστερό νεφρό και στο στομάχι.

Μια ημέρα μετά την εισαγωγή της στην ΜΕΘ με ενημέρωσαν ότι ο αιματοκρίτης της είχε πέσει στο 22, 5 και τα αιμοπετάλια στα 20.000. Σε εκείνο το σημείο μια γιατρός μου είπε: “μακάρι να τα καταφέρει αλλά πολύ δύσκολο το βλέπω. Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή της”.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή, δύο γιατροί μου είπαν πως ό,τι έπαθε προέρχεται από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μου το λένε ανεπίσημα, αλλά το θεωρούν δεδομένο και μάλιστα σημείωσαν ότι έχουν καταχωρήσει την Κορίνα στα πρακτικά του νοσοκομείου ως περιστατικό ύποπτο για συσχέτιση με το εμβόλιο. Τα καλά νέα είναι ότι χθες μου είπαν ότι σταθεροποιήθηκε από εκεί που ήταν πολύ κρίσιμη η κατάστασή της. Μου έδωσε λίγη ελπίδα αυτό το νέο».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις