Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία: "Ο Νετανιάχου θέλει να στρέψει αλλού τους προβολείς"


 Πρόκειται για τακτικισμό του απερχόμενου πρωθυπουργού Νετανιάχου, σύμφωνα με την καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική (Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου) Βιβή Κεφαλά.

Το Ισραήλ κλιμάκωσε τις αεροπορικές επιθέσεις σε περιοχές της Συρίας, που έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλη, με τα συριακά ΜΜΕ να καταγράφουν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ισραηλινές επιθέσεις εναντίων θέσεων της Χεζμπολάχ.

Είχαν προηγηθεί βομβαρδισμοί κοντά τις πόλεις Λατάκια και Ταρσό, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Αυτά, την ώρα που οι ισραηλινοί προσέρχονταν στην κάλπη για την εκλογή νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ακόμη και στον τελευταίο… ρόγχο εξουσίας, έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να μην επιτευχθεί η πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, όπως σημειώνουν αναλυτές στην Μέση Ανατολή;

«Η στρατιωτική δράση του Ισραήλ στη Συρία δεν σχετίζεται με το Ιράν» εκτιμά η καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική (Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστήμιο Αιγαίου Βιβή Κεφαλά.

«Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου ήθελε να αποσπάσει την προσοχή από το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται, στρέφοντας τους προβολείς σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Δεν γνωρίζω αν οι βομβαρδισμοί ήταν κοντά σε ιρανικές θέσεις αλλά το διακύβευμα ήταν το σκάνδαλο για το οποίο είναι υπόδικος» συνοψίζει η Μεσανατολόγος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις