Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ινδία: Έσωσαν ελεφαντάκι από πηγάδι βάθους 9 μέτρων


 Η δυσάρεστη περιπέτεια ενός μικρού ελέφαντα μετατράπηκε σε μια περίτεχνη αποστολή διάσωσης σ’ ένα μικρό χωριό της Ινδίας. Το ελεφαντάκι έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 30 ποδών (9 μέτρων).

Το νεαρό ζώο ήταν μέλος μιας αγέλης ελεφάντων που μπήκαν στο χωριό Νιματάντ από διπλανό δάσος στην επαρχία Γκιρίντιχ, στο ανατολικό κρατίδιο Τζαρκχάντ στις 2 Μαΐου. Οι κάτοικοι του χωριού κατόρθωσαν να διώξουν μακριά το κοπάδι, ωστόσο ανακάλυψαν το ελεφαντάκι μέσα στο πηγάδι το αμέσως επόμενο πρωί.

«Δυστυχώς, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, περίπου στις 21:00 τοπική ώρα, ένα μωρό ελεφαντάκι έπεσε μέσα στο πηγάδι», δήλωσε ο Σασικάντ Βέρμα, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, ο οποίος φωτογράφισε τη διάσωση του ζώου.

«Το επίπεδο (νερού) δεν ήταν αρκετά υψηλό, αλλά το μικρό είχε κατορθώσει να επιπλέει έστω και μετά την πτώση του στο πηγάδι, ενώ δεν είχε τραύματα».

Οι κάτοικοι του χωριού Νιματάντ ειδοποίησαν το τοπικό τμήμα προστασίας δασών, κλιμάκιο του οποίου ξεκίνησε μια αποστολή διάσωσης του μικρού ελέφαντα, χρησιμοποιώντας τρεις εκσκαφείς.

Πηγή: CNNi / Shashikant Verma

Οι διασώστες γκρέμισαν μία ολόκληρη πλευρά στο τοιχίο του πηγαδιού και δημιούργησαν ένα κεκλιμένο επίπεδο, ώστε το ελεφαντάκι να βγει μόνο του στην επιφάνεια με ασφάλεια, αντί να το ανασύρουν κάθετα από τον πάτο του πηγαδιού.

Τελικά, οκτώ ώρες αργότερα, ο μικρός ελέφαντας βγήκε έξω από το πηγάδι, καλυμμένος με λάσπη και σκόνη.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις