Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ KAI KYNIKH παραδοχή από κυβέρνηση πως «άλλο ο τουρίστας, άλλο ο Έλληνας»: «SMS ίσως & μετά το άνοιγμα του τουρισμού»


 Για την κατάργηση των SMS και τον τουρισμό μίλησε εκτός των άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεοπτικής του συνέντευξης. 

Ανάμεσα σε όσα είπε ο υπουργός είναι πως το είναι πιθανό να παραμείνει το SMS στο 13033 και μετά τις 15 Μαΐου, όταν δηλαδή ανοίγει ο τουρισμός. Έτσι ο Έλληνας θα συνεχίσει να στέλνει SMS για να βγει από το σπίτι του, ενώ ο τουρίστας θα είναι ελεύθερος να κινηθεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα πως «μπορεί να καταργηθεί άμεσα στο SMS για το click inside, αλλά δεν θα καταργηθεί για το τρίωρο», ενώ πρόσθεσε πως «συνεχίζει το 13033 για τον μήνα Μάιο και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός θα ισχύσει, για μετά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει το SMS για τους Έλληνες πολίτες και να κυκλοφορούν ελεύθερα οι πολίτες ο Α.Γεωργιάδης πέταξε την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας... για εμβολιασμούς. 

«Δεν ξέρουμε ακόμη, να πάμε να κάνουμε εμβόλιο για να κερδίσουμε την παλιά μας ζωή. Θα το δούμε μετά τις 15 Μαΐου για το αν θα ισχύσει αυτό. Και επειδή πολλά διαβάζω γι' αυτό το θέμα και πως άλλα για τους τουρίστες και άλλα για εμάς. Θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς που το λένε, θέλετε να μην έχουμε τουρίστες στην Ελλάδα;». 

Ο υπουργός υποστήριξε επιπλέον πως «όλοι θέλουμε να έχουμε τουρίστες στην Ελλάδα, να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να πάει καλά ο τουρισμός». 

«Η τουρίστες δεν είναι πολυτέλεια για εμάς, η δουλειά μας είναι», συνέχισε ο Γεωργιάδης. 

Ουσιαστικά ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως... «άλλο ο τουρίστας και άλλο ο Έλληνας», καθώς μάλλον ο τουρίστας «δημιουργεί θέσεις εργασίας», ενώ ο Έλληνας μάλλον όχι... 

Οι δηλώσεις του Γεωργιάδη έχουν δημιουργήσει ήδη προβληματισμό στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς είναι αρκετά πιθανό πλέον να συνεχιστεί το SMS για τους Έλληνες παρά το άνοιγμα του τουρισμού. Μάλλον για «εκπαιδευτικούς λόγους», όπως είχε πει και ο Γ.Γεραπετρίτης πριν λίγες ημέρες. 

Ενώ στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε ξανά στους εμβολιασμούς και πως πρέπει μαζικά να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες για να πάρουν τη ζωή τους πίσω. 

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει προ λίγων ημερών και η υφυπουργός Μετανάστευσης κι Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Σύμφωνα με την Σ.Βούλτεψη ο λόγος που ανοίγει η χώρα για τον τουρισμό είναι γιατί οι τουρίστες... φέρνουν λεφτά! Δηλαδή όπως είπε η υφυπουργός οι Έλληνες πολίτες είναι «κλειδωμένοι» στα σπίτια τους γιατί δεν φέρνουν τα ίδια χρήματα με τον τουρίστα στη χώρα; 

Πιο αναλυτικά, κληθείσα να απαντήσει σχετικά με τις δύο ταχύτητες πολιτών που έχουν προκύψει στην χώρα αναφορικά με τις μετακινήσεις τουριστών και μόνιμων κατοίκων, -καθώς οι τουρίστες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα ενώ οι πολίτες της χώρας όχι-, απάντησε ότι οι τουρίστες φέρνουν χρήματα στη χώρα κι έτσι «πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία».

«Λέει κάποιος εγώ δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου στην εξοχή και μπορεί να έρθει ο τουρίστας. Ο τουρίστας δεν είναι απλός τουρίστας. Ο τουρίστας είναι αυτός που φέρνει χρήματα στην χώρα. Άρα πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία. Δεν το κάνει για τον εαυτό του. Το κάνει γιατί ο τουρίστας που θα’ ρθει, θα ξοδέψει χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις