Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ο Κ.Μητσοτάκης «πανηγυρίζει» με φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού: Μόλις το 18% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο!


Μία ακόμα κυβερνητική προσπάθεια για να πείσουν τους πολίτες για την «επιτυχία» του προγράμματος «Ελευθερία», αυτή τη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε ανάρτηση για να μας ενημερώσει πως μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού 1.810.000 πολίτες. 

Ένα ποσοστό που όμως είναι πάρα πολύ χαμηλό, κυρίως αν αναλογιστούμε πως σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Ιούνιο και πως η Ελλάδα υποτίθεται θα άνοιγε τον τουρισμό έχοντας εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. 

Με περίπου 10 εκατ. πληθυσμό η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως 1.810.000 πολίτες, δηλαδή και τις δύο δόσεις (18,1%).

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα έφτασε χθες στους 5.000.000 εμβολιασμούς, ενώ εξειδίκευσε τους αριθμούς λέγοντας πως αυτή την στιγμή 1.810.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ 3.280.000 είναι αυτοί που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Αλλά ας δούμε τι υπόσχονταν για το ελληνικό καλοκαίρι του 2021, για να δούμε τις καθυστερήσεις αλλά και το ότι τρέχουν και δεν φτάνουν, ιδιαίτερα όταν το ίδιο το Λονδίνο (και όχι μόνον) μέχρι στιγμής έχει ρίξει κόκκινη κάρτα στα ταξίδια προς την Ελλάδα με δεδομένα και τα καθημερινά κρούσματα και τους νεκρούς.

Οι ίδιοι αλλά και οι «ειδικοί» για την επίτευξη της περίφημης ανοσίας της αγέλης υπολόγιζαν πως θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού με μονό ή διπλό εμβόλιο. Επειδή τα περισσότερα είναι διπλά, υπολογίστε σε άνω των 12 εκατομμυρίων δόσεων (σε σχέση με τα 5 εκατομμύρια που πανηγυρίζουν).

Οι ίδιοι υπόσχονταν –για να πιάσουν αυτό τον αριθμό- 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς πολιτών το μήνα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στις 29/11/2021 δήλωνε πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει την πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού.

Πρόσθετε μάλιστα, πως το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών COVID-19, προβλέπει τουλάχιστον 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τη δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.117.000 άτομα το μήνα.

Συμπλήρωνε πως «αν χρειαστεί και έχουμε πάνω από δύο εγκεκριμένα εμβόλια, μπορεί να επεκταθεί και άλλο».

Στις αρχές του χρόνου ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στον ΑΝΤ1 στις 12/1/2021 πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα έχουν εμβολιαστεί 2.000.000 συμπολίτες μας. Να φανταστούμε πως εννοούσε πλήρη εμβολιασμό. Δηλαδή τέλη Μαρτίου, θα έπρεπε να είχαμε 4 εκατομμύρια δόσεις και τέλη Μαΐου -με τους δικούς του αναθεωρημένους υπολογισμούς- συνολικά 8 εκατομμύρια (+ 2 εκατομμύρια το μήνα).


Ήταν στη συνέντευξη εκείνη, που ειρωνευόταν την πρόταση  για να πάρουν τις πατέντες των εμβολίων ώστε να παράγονται τα εμβόλια και από εθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Έλεγε μάλιστα: «Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση» για να συμπληρώσει:

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για την αγορά εμβολίων. Δεν μπορεί να έχουμε μία Ευρώπη ala carte τόνισε ο πρωθυπουργός.»

Για το μόνο που μπορεί να πανηγυρίσει ο κ. Μητσοτάκης είναι πως δεν είχε καμία εναλλακτική πολιτική όσον αφορά την απόκτηση των εμβολίων.

Ακόμα και η Μόσχα μας πρότεινε να πάρουμε το Sputnik-V αλλά τα βαρίδια φαίνεται πως είναι πολλά στα πόδια των κυβερνητικών στελεχών και είναι εις βάρος της δημόσιας υγείας και στην ουσία και της οικονομίας.

Φυσικά αυτή η εικόνα οφείλεται και στις κυβερνητικές παλινωδίες οι οποίες δεν έχουν πείσει τους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται σκεπτικοί σε σχέση με τον εμβολιασμό. 

Όπως και να ‘χει η τουριστική περίοδος έχει ανοίξει και θα έπρεπε να είχαμε κάνει πάνω 12 εκατομμύρια δόσεις, όχι μόλις 5 εκατομμύρια!

Με περίπου 10 εκατ. πληθυσμό η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως 1.810.000 πολίτες, δηλαδή και τις δύο δόσεις (18,1%).

Τα στοιχεία και ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί το Μαξίμου για να θριαμβολογήσει έρχονται σε αντίθεση με εκείνα που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και σύμφωνα με τα οποία  μέχρι το τέλος Μαΐου ανοσία από το εμβόλιο θα έχει μόλις 1 στους 5 πολίτες της χώρας δηλαδή ποσοστό 20%.

Από τα στοιχεία των εμβολιασμών που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας αυτό που προβληματίζει είναι ότι:

-Στις ηλικίες 60-64 , έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 59%.

-Στις ηλικίες 65-69, έχει  εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 57,5%

-Στις ηλικίες 55-59, το 40,5% με την πρώτη δόση

-Στις ηλικίες 50-54, το 41,2% με την πρώτη δόση

-Στις ηλικίες 45 – 49, έχει εμβολιαστεί το 26% με τουλάχιστον μία δόση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις