Σάββατο 1 Μαΐου 2021

M51: Η Γαλλία υπενθυμίζει την πυρηνική ισχύ της με εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου [pics,vid]


 Η Γαλλία υπενθύμισε διεθνώς ότι αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, με σημαντικές πυρηνικές δυνατότητες και ένα ικανό οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων, το οποίο παρουσίασε σε πρόσφατη εκτόξευση ενός βλήματος με την ονομασία M51, με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία να παρακολουθεί από απόσταση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωση το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, στις 28 Απριλίου 2021, η Γαλλία πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος προορίζεται να εξοπλίσει τα γαλλικά υποβρύχια, από επίγεια εγκατάσταση στη βορειοδυτική ακτή του Βισκαϊκού Κόλπου.

Αυτό που τράβηξε επίσης τα βλέμματα, ήταν το γεγονός ότι στα ραντάρ «πιάστηκε» ένα αεροσκάφος τύπου RC-135S Cobra Ball της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), το οποίο έχει διαμορφωθεί ειδικά για να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

αεροσκάφος τύπου RC-135S

Αρχικά, αναλυτές και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι η εκτόξευση αφορούσε είτε υπερηχητικό όπλο είτε νέου τύπου βαλλιστικό πύραυλο, ωστόσο στη συνέχεια η Γαλλία, δια μέσω του Υπουργείου Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για την διαδικασία, ενώ και η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο γεγονός με ανάρτηση της στο Twitter.

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, ο βαλλιστικός πύραυλος M51 δεν έφερε πυρηνικές κεφαλές, ενώ η περιοχή στην οποίο κατέπεσε, βρισκόταν «αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από οποιαδήποτε ακτή», ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από την DGA Essais de Missiles.

Πρόκεται για την κεντρική εγκατάσταση δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων της χώρας, ενώοι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό ότι ο βαλλιστικός πύραυλος να εκτοξεύθηκε από μια βυθισμένη πλατφόρμα εκεί, η οποία προσομοιώνει την εκτόξευση από ένα υποβρύχιο και που έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες δοκιμές του M51.

Σημειώνεται ότι Η Γαλλία πραγματοποίησε μια άλλη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου τύπου M51 στον Ατλαντικό πέρυσι, από το υποβρύχιο «Le Téméraire» κατηγορίας Triomphant.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: The Drive / Φωτογραφίες αρχείου

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις