Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Μεταμόρφωση: Ποιο ήταν το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας – Φωτογραφίες


 Η δολοφονία του φαίνεται ότι προκάλεσε έκπληξη καθώς διατηρούσε χαμηλό προφίλ, ενώ πρόκειται για ακόμα ένα κεφάλαιο στον κύκλο αίματος της τελευταίας τριετίας.

Γνωστός στις διωκτικές αρχές ως αρχηγός ομάδας που «προστάτευε» καταστήματα και νυχτερινά κέντρα, από το τέλος της δεκαετίας του ’80, ήταν ο 58χρονος Μιχάλης Καπίρης που δολοφονήθηκε χθες αργά το βράδυ στη Μεταμόρφωση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες θεωρούν την εν ψυχρώ αυτή εκτέλεση ένα ακόμη κεφάλαιο στον κύκλο του αίματος των τελευταίων τριών ετών, με θύματα «νονούς της νύχτας».

Ο Καπίρης, ή «κεφάλας» όπως ήταν γνωστός, ανήκε στον κύκλο του «πρίγκιπα της νύχτας» Θέμη Καλαποθαράκου, που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2000.

Δολοφονία στη Μεταμόρφωση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.05.2021

Σύμφωνα με τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν σε βάρος του, η ομάδα του είχε κέντρο τη Νέα Φιλαδέλφεια και περιοριζόταν σε μια περιοχή που περιελάβανε τα Πατήσια, την Κυψέλη και το Γαλάτσι.

Παλιοί αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας λένε πως ο Καπίρης κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ και δεν προκαλούσε τριβές με άλλες ομάδες «προστασίας» καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων.

Γι’ αυτό και προκάλεσε έκπληξη η δολοφονία του, αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια, και παρά τον πόλεμο μεταξύ των μελών τέτοιων ομάδων, το όνομα του δεν είχε ακουστεί ποτέ!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και φορούσαν λευκά κράνη, πλησίασαν τον 58χρονο έξω από την καντίνα που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ιφιγενείας και Τατοΐου και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον θώρακα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις