Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Μπάιντεν για την εξόντωση Μπιν Λάντεν: «Τον ακολουθήσαμε στις πύλες της κολάσεως»

 


«Είναι μια στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Τον ακολουθήσαμε στις πύλες της κολάσεως -και τον πιάσαμε»... Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, χαιρετίζει τις αμερικανικές δυνάμεις και τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την επιχείρηση που δέκα χρόνια πριν οδηγούσε στο θάνατο του διαβόητου ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο Μπάιντεν διατελούσε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα και βρισκόταν την 1η Μαΐου 2011 στο Situation Room, την «αίθουσα κρίσεων» στο υπόγειο του Λευκού Οίκου, για να παρακολουθήσει απευθείας την επιχείρηση στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, που θα κατέληγε στον θάνατο του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Γυρνώντας πίσω σε εκείνες τις στιγμές, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, «τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών που αναζήτησαν σχολαστικά τα ίχνη του, την ενάργεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τη στιγμή λήψης της απόφασης, το ταλέντο και το θάρρος της ομάδας μας επί του πεδίου».

«Πριν από δέκα χρόνια, βρέθηκα δίπλα στον πρόεδρο Ομπάμα και μέλη της ομάδας εθνικής ασφαλείας, συγκεντρωμένοι στην Αίθουσα Επιχειρήσεων για να παρακολουθήσουμε καθώς ο στρατός μας απέδιδε την πολυαναμενόμενη δικαιοσύνη στον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Είναι μία στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν.

«Είχαν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια αφότου το έθνος μας δέχθηκε επίθεση, την 11η Σεπτεμβρίου, και αφότου μπήκαμε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν, καταδιώκοντας την Αλ Κάιντα και τους ηγέτες της. Ακολουθήσαμε τον Μπιν Λάντεν στις πύλες της κολάσεως -και τον πιάσαμε. Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας προς όλους όσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα την 11η Σεπτεμβρίου: ότι δεν θα ξεχάσουμε εκείνους που χάσαμε, και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ταλαντευτούν ποτέ ενώπιον της δέσμευσής τους να αποτρέψουν άλλη επίθεση στην πατρίδα μας και να κρατήσουν τον αμερικανό λαό ασφαλή» σημειώνει ο Τζο Μπάιντεν.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «σε εγρήγορση» απέναντι στην απειλή που συνιστούν οι «τρομοκρατικές ομάδες».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να δρούμε απέναντι σε κάθε απειλή [για τα αμερικανικά συμφέροντα] που θα αναδυθεί στο Αφγανιστάν» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις