Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Νάξος - Φιλοζωϊκή: Ποιος πνίγει γάτες στο λιμάνι;


 Το είδαμε κι αυτό... Νεκρές γάτες στο λιμάνι της Νάξου. Ακούγεται παράξενο αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι. Και οι επίσημες αρχές έχουν στα χέρια τους καταγγελίες από την Φιλοζωϊκή Νάξου σχετικά με το απίστευτο αυτό συμβάν...  Οπως διαβάζουμε στη σελίδα της Φιλοζωϊκής Νάξου στα social media " Τέταρτο ζωο (γάτα) που ανασύρεται στη μυρτιδιωτισα Ένα σώθηκε αλλά πέθαναν και στην ίδια περιοχή βρέθηκε γάτα δεμένη στο λαιμο έτσι ώστε να πνίγει , η οποία και διασώθηκε από εθελοντή ... Έγινε η πρώτη καταγγελία στο λιμεναρχείο πριν κάποιες μέρες και σήμερα η δεύτερη. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να κάνουν έρευνα διότι τα ζωα ήταν της περιοχής δεν ξεβράζονται εκεί από άλλου . Πιθανότατα κάποιος ενοχλείται και με συνοπτικές διαδικασίες απαλλάσσεται από την ενόχληση !!!"

Με βάση την αναφορά στα social media, η ανάρτηση έχει γίνει χθες, Τετάρτη 19 Μαϊου, κάτι που σημαίνει ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν το χρόνο για να προχωρήσουν σε κινήσεις για την διελεύκανση αυτής της παράξενης υπόθεσης..  

  

Οσο για τη σχέση της γάτας με το νερό;  Οι περισσότερες γάτες αντιπαθούν το νερό, αλλά δεν το φοβούνται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκτοξευθούν στο νερό, αν είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν. Οι γάτες προτιμούν να μένουν ζεστές και στεγνές, αλλά επειδή έχουν την ικανότητα να κολυμπήσουν, η αποφυγή του νερού είναι περισσότερο μια προτίμηση παρά μια αναγκαιότητα γι' αυτές.  Το ένστικτο των περισσότερων γατών να μην βραχούν προέρχεται από τη μακρά ιστορία της εξημέρωσής τους, καθώς και από τα ισχυρά ένστικτα επιβίωσης τους. Οι γάτες είναι συνηθισμένες στο να μην βρέχονται και θα ήθελαν να παραμείνουν έτσι. Και τέλος. οι γάτες είναι φυσικοί κολυμβητές. Δεν χρειάζεται να διδαχθούν για να μάθουν να κολυμπούν - εάν βρεθούν στο νερό, το ένστικτό τους θα είναι να παραμείνουν στην επιφάνεια, όπως ακριβώς και το ένστικτο των σκύλων. Οι περισσότερες γάτες είναι απίθανο να παραμείνουν στο νερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι είναι απαραίτητο, αλλά αν βρεθούν σε μια επικίνδυνη κατάσταση, δεν θα διστάσουν να βουτήξουν στο νερό για να ξεφύγουν.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Καταπληκτική θεά του λιμένα της Νάξου

Webcam host

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις