Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Η κυβέρνηση διαλύει (και) τον τουρισμό «κλειδώνοντας» νησιά - Βρετανία: «Μην πάτε στην Ελλάδα το καλοκαίρι»


 «Μπούμερανγκ» έχουν γυρίσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όλες οι ενέργειες που έκανε τους προηγούμενους μήνες και πλέον η χώρα οδεύει προς μία ακόμη καταστροφική χρονιά. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρουσιάστηκε ως ο «πατέρας» της ιδέας του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο όπως έχουμε αναφέρει στο pronews.gr αντί να διευκολύνει τα ταξίδια, μάλλον τα έκανε πιο δύσκολα, ενώ παράλληλα η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του κορωνοϊού έχει εντάξει την Ελλάδα ανάμεσα στις «επικίνδυνες» (για κορωνοϊό) χώρες. 

Η κυβέρνηση μάλιστα απαντάει σε όλο αυτό... επιβάλλοντας τοπικά lockdown σε νησιά τα οποία -υποτίθεται- περιμένουν να υποδεχθούν τουρίστες, έτσι μετά την Κάλυμνο οι «ειδικοί» συνεδριάζουν σήμερα και είναι αρκετά πιθανό να ανακοινώσουν τοπικά lockdown στην Κέρκυρα, τη Σκιάθο, την Ικαρία, την Πάτμο, τη Νάξο, την Κάρπαθο.

Για το ενδεχόμενο πάντως τοπικών εξάρσεων μίλησε σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. 

Συγκεκριμένα ερωτηθείσα αν τα τοπικά lockdown αποτελεί όπλο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εξάρσεων του ιού, είπε στο ΣΚΑΪ ότι «απεύχομαι να υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, ωστόσο αν υπάρξουν θα δούμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν» τονίζοντας ότι ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς, το όπλο είναι το εμβόλιο. 

Την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση ρίχνει νέο «χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς ζητάει από τους Βρετανούς «να μην πάνε στην Ελλάδα το καλοκαίρι». 

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα ανήκει στις πορτοκαλί χώρες ταξιδιωτικής λίστας, κάτι που σας είχε αποκαλύψει πρώτο το pronews.gr.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θέλει να καταστήσει σαφές ότι τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται μόνο για αναγκαίους λόγους και όχι για διακοπές, αν και από τη Δευτέρα έχει αρθεί η νομική απαγόρευση για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό.

Λίγο αργότερα στη Βουλή των Λόρδων ο υφυπουργός Υγείας λόρδος Μπέθελ χαρακτήρισε γενικότερα τα διεθνή ταξίδια «επικίνδυνα», συστήνοντας αποφυγή τους για το υπόλοιπο του έτους. «Τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι για φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ, το πρωί της Τετάρτης η υφυπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν, επανέλαβε ότι οι διακοπές για την ώρα πρέπει να γίνονται μόνο στους 12 προορισμούς της πράσινης λίστας, όπως κυρίως η Πορτογαλία, παρόλα αυτά υποστήριξε πως οι διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί λίστας δεν είναι παράνομες και χαρακτήρισε τις προειδοποιήσεις για συνέχιση αποφυγής αυτών των ταξιδιών ως σύσταση και όχι απαγόρευση.

Επίσης την Τετάρτη ο υπουργός Ουαλίας Σάιμον Χαρτ δήλωσε ότι για πολύ κόσμο οι διακοπές στο εξωτερικό θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «αναγκαίος» λόγος ταξιδιού.

Την Τρίτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις είχε πει ότι η θέσπιση της πορτοκαλί λίστας αποσκοπεί στο να μπορεί κάποιος να επισκέπτεται συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής του γραφείου πολυτελών τουριστικών πακέτων Red Savannah Τζορτζ Μόργκαν-Γκρένβιλ σχολίασε ότι δε βλέπει το νόημα του διαχωρισμού των «πορτοκαλί» χωρών από τις «κόκκινες» αν δεν επιτρέπεται σε κάποιον να ταξιδέψει προς αυτές, κάνοντας λόγο για «αστεία» προσέγγιση και για «συγκεχυμένα μηνύματα» από τη βρετανική κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς η 17η Μαΐου είχε προαναγγελθεί ως ημέρα επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών αναψυχής, νέα στοιχεία δείχνουν πως 5 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν κλείσει ταξίδια προς τους «πορτοκαλί» προορισμούς για αυτό το καλοκαίρι, όμως έχουν ακυρωθεί πάρα πολλά από αυτά. 

Αναφορικά με την προοπτική να εγκριθεί σήμερα από την ΕΕ η άφιξη επισκεπτών από τη Βρετανία που θα φέρουν το λεγόμενο «εμβολιαστικό διαβατήριο», η Αϊρίν Χέις από το ομώνυμο μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας είπε ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου θα πρέπει να αντιδράσει και να προσαρμόσει την πολιτική της.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις