Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Πρωτοφανές: Η ελληνική κυβέρνηση απολογείται στον «ιδιώτη» Τούρκο υφΥΠΕΞ - «Ευημερούν οι μουσουλμάνοι στη Θράκη»


 Αφού η Αθήνα άφησε τον Τούρκο υφΥΠΕΞ Γιαβούζ Σελίμ Κιράν να «αλωνίζει» στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τις επιθετικές δηλώσεις του, τρέχει να του απολογηθεί για την... ποιότητα ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας! 

Συγκεκριμένα οι διπλωματικές του ΥΠΕΞ αναφέρουν: 

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.000 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού».

Υπενθυμίζουμε πως το διπλωμαιτκό φιάσκο ξεκίνησε πριν καν πατήσει σε ελληνικό έδαφος ο Τούρκος αξιωματούχος, καθώς δεν πήρε καμία άδεια για να έρθει στην Ελλάδα αλλά απλά το ανακοίνωσε στην ελληνική κυβέρνηση!

Μάλιστα στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ -τεχνηέντως φυσικά- δεν ανέφερε πουθενά την λέξη Ελλάδα κάνοντας λόγο για επίσκεψη σε «δυτική Θράκη και Θεσσαλονίκη» λες και επρόκειτο δηλαδή για τουρκικές επαρχίες. Σαν να μην έφτανε αυτό στο «τουρ» που θα πραγματοποιήσει στην ελληνική επικράτεια ο Κιράμ δεν θα συνοδεύεται από κανέναν Έλληνα αξιωματούχο, αλλά από τον Τούρκο πρέσβη! 

Η Αθήνα κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και μιλάει για «ιδιωτική επίσκεψη», παρόλο που υπάρχει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Επιπλέον, αφού είναι ιδιωτική επίσκεψη γιατί απάντησε και το ελληνικό ΥΠΕΞ; 

Αλήθεια γιατί απλά η κυβέρνηση δεν απαγόρευσε στον προκλητικό Τούρκο υφΥΠΕΞ να έρθει στην Ελλάδα; Έγινε η χώρα τουρκική επαρχεία και δεν το ξέρουμε και μπορούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι να μπαινοβγαίνουν όποτε γουστάρουν; 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις