Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Σοβαρή η κατάσταση της 34χρονης από τον Πύργο μετά τον εμβολιασμό (ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ) – Τι λένε οι γιατροί


 Σε έκτακτο χειρουργείο υποβλήθηκε από τους γιατρούς στο Τζάνειο η 34χρονη από τον Πύργο με την κατάστασή της να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή μετά τον εμβολιασμό της.

«Ήταν μεγάλο το ρίσκο, ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα», λέει ο Αθανάσιος Πρεκατές, διευθυντής ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου.

Η 34χρονη βρίσκεται σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

«Είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Είναι σε κώμα, είναι σε μηχανική υποστήριξη. Χτες το βράδυ χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο. Τώρα είναι ελαφρώς καλύτερα. Αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Η κίτρινη κάρτα της έχει αποσταλεί στον ΕΟΦ για να διαπιστωθεί αν τελικά συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Όπως εξηγούν στο LIVE NEWS οι γιατροί του νοσοκομείου Πύργου, η επιδείνωση της ήταν τόσο ραγδαία που παρότι μπήκε περπατώντας, λίγα λεπτά αργότερα έπαθε επιληπτική κρίση.

Μετά από λίγο που κάθισε στο κρεβάτι έπαθε επιληπτικούς σπασμούς. Στη συνέχεια διασωληνώθηκε.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή ο Αθανάσιος Πρεκατές, διευθυντής ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου, η 34χρονη έκανε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ χειρουργείο. Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για την γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Χρειάζεται ακόμα χρόνος».

Ο γιατρός εξήγησε ότι δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει αν για την κατάσταση υγείας της 34χρονης οφείλεται το εμβόλιο.


«Ευτυχώς γλιτώσαμε τις θρομβώσεις»

Σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται ο 37χρονος από την Κεφαλλονιά ο οποίος εισήχθη χτες στο νοσοκομείο του Ρίου με θρομβοπενία 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με Johnson & Johnson.

«Χρειαζόταν μια περαιτέρω εξέταση μαγνητική για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θρομβώσεις. Η μαγνητική έδειξε ότι δεν υπάρχουν θρομβώσεις και γι’ αυτό καθησυχάσαμε. Τώρα πολεμάμε με θεραπευτική αγωγή την θρομβοπενία», σημειώνει ο πατέρας του.

Ο πατέρας του 37χρονου, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, δηλώνει πεπεισμένος πως ευθύνεται το εμβόλιο, ενώ τονίζει πως θα πρέπει να γίνεται καλύτερη ενημέρωση πριν από τον εμβολιασμό.

«Είμαι κι εγώ υπέρ των εμβολιασμών. Μεγάλο πρόβλημα είναι όμως ότι πηγαίνει ο κόσμος και εμβολιάζεται χωρίς να έχει μια γνωμάτευση είτε του οικογενειακού γιατρού είτε των γιατρών που τον εμβολιάζουν. Νομίζω ότι και η κληρονομικότητα παίζει κάποιο ρόλο τον οποίο κι εμείς παραβλέψαμε. Από την πλευρά της μητέρας του υπήρχαν και κάποιες θρομβώσεις».


Παραμένει στη ΜΕΘ η 48χρονη

Για 11η ημέρα η 48χρονη γυναίκα από τη Θήβα παραμένει στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο που υπέστη λίγο μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson.

«Το πάμε μέρα με τη μέρα. Μίλησα (μαζί της) για 1 λεπτό μου είπε ότι είναι καλύτερα. Βέβαια εκείνη έχει ένα κενό δηλαδή έχει μείνει ότι είχε γαστρεντερίτιδα και ήταν στη Θήβα. Τώρα το πώς βρέθηκε στην εντατική – στο μεσοδιάστημα έχει πατήσει delete», λέει η αδερφή της. Η 48χρονη παραμένει σε σταθερή κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις