Κυριακή, 2 Μαΐου 2021

Στη Χίο τήρησαν την παράδοση: Έκαναν Ανάσταση στις 12 το βράδυ - Και μετά σείστηκε η εκκλησία (βίντεο)

 Τη νύχτα – μέρα έκαναν τα δεκάδες βεγγαλικά που έπεσαν στην Παναγία Ευαγγελίστρια Χίου, στη μοναδική ίσως ενορία της πόλεως της Χίου όπου η Ανάσταση τελέστηκε κανονικά στις 12:00 τα

μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και όχι όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα στις 21:00.

Δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού αψηφώντας τα όσα περιοριστικά μέτρα για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση επέβαλε, προκειμένου να παρακολουθήσουν σε κλίμα κατάνυξης την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως που τέλεσε ο εφημέριος του Ναού π. Χριστοφόρος Γουρλής.

Με το «Χριστός Ανέστη» ο ουρανός έλαμψε από δεκάδες πυροτεχνήματα ενώ ιδιαίτερη ήταν η ατμόσφαιρα και στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού από τα δεκάδες βεγγαλικά.


Η ενορία είναι ιδιαίτερα γνωστή καθώς με ιδιαίτερο κλίμα εορτάζεται και η πρώτη Ανάσταση με τον... «ιπτάμενο παπά».

Η Πρώτη Ανάσταση στα χωριά και στην πόλη της Χίου τελέστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με τον αγαπημένο παπά Χριστόφορο Γουρλή να «κλέβει» τις παραστάσεις.

Οι πιστοί τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19 και συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας όπου και φέτος είδαν από κοντά τον «ιπτάμενο ιερέα» να μεταφέρει το αναστάσιμο μήνυμα με τον δικό του μοναδικό τρόπο αλλά μάλλον τους το "φύλαγε" για το βράδυ.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις