Κυριακή, 2 Μαΐου 2021

«Στραγγαλίζονται» οι Κούρδοι της Συρίας από Άγκυρα: Η Τουρκία έκοψε τα νερά του Ευφράτη! - ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ!

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ!... ΔΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ!

 Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ξηρασίας και ελαχιστοποίησης των υδάτινων πόρων περιέρχονται οι περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Συρίας, καθώς η Άγκυρα έχει  περιορίσει σε ποσοστό 70% την

ροή του Ευφράτη, ενισχύοντας τα φράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ειδικά το μεγάλο φράγμα «Ατατούρκ», αλλά οδηγώντας ταυτόχρονα και σε λιμό τους Σύρους κατοίκους της περιοχής, αρκετοί εκ των οποίων είναι κουρδικής καταγωγής.

Η μείωση της ροής των υδάτων ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και ξεκίνησε με το τέλος του χειμώνα και την ελαχιστοποίηση των βροχών και της εισροής των υδάτων να επηρεάζει τις περιοχές Ράκκα, Τάμπκα, Ντέιρ Έζζορ  και άλλων περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας.

Περιοχές που είχαν βυθιστεί το 1990, με τον πλήρωση των περιοχών με υδάτινες ποσότητες κατόπιν της συμφωνίας του 1987 και άλλαξαν την μορφή των περιοχών της Συρίας, καθιστώντας τες πλούσιες σε γεωργική παραγωγή, τώρα έχουν ξεραθεί και οι καλλιέργειες «πέθαναν».

Η Τουρκία παρακρατεί το νερό σε έξι φράγματα το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το «Ατατούρκ», το δεύτερο μεγαλύτερο στην Μέση Ανατολή με αποθηκευτική ικανότητα 48 δισ. m³.

Δυτικά της πόλης Κομπάνι η στάθμη του νερού μετά από 3 μήνες έχει μειωθεί δραματικά και τα ζώα πεθαίνουν χωρίς νερό. Οι κουρδικοί πληθυσμοί έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή και μάλλον αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος της Άγκυρας.

Την ίδια στιγμή το Γραφείο Ενέργειας και Επικοινωνιών της Αυτόνομης Διοίκησης των Κούρδων ανέφερε πως τη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στο φράγμα Tishreen μειώθηκε κατά 25% και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος. 

Θα λειτουργεί πλέον μία τουρμπίνα για να τροφοδοτήσει μύλους και σταθμούς νερού στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Συρίας.

Η ανοιξιάτικη σπορά των χωραφιών ξεράθηκε και το πόσιμο νερό μειώνεται συνεχώς ενώ η κουρδική αρχή που ελέγχει το φράγμα Ροτζάβα στο εσωτερικό της Συρίας, προέβη στην εξής δραματική ανακοίνωση: «Περισσότερους από 3 μήνες, η Τουρκία μειώνει την ροή νερού από τον ποταμό Ευφράτη προς την Συρία. Η κατάσταση οδηγείται σε ανθρωπιστική καταστροφή. Διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον των λαών της περιοχής παραβιάζοντας την συμφωνία του 1987 περί ελέγχου της ροής των υδάτινων πόρων της περιοχής. 

Η Τουρκία χρησιμοποιεί ως όπλο το νερό εναντίον της βορειοανατολικής Συρίας εκβιάζοντας και ασκώντας πίεση στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Προειδοποιούμε για τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή ειδικά στον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Δεν υπάρχει νερό πλέον».

Το 2015 η περιοχή είχε αντιμετωπίσει παρόμοια κρίση όταν το ISIS είχε κλείσει όλες τις πύλες του φράγματος του Ευφράτη στο Ραμάντι.


¨Ολα αυτά ενώ ρωσικά μαχητικά στις 30 Απριλίου κτύπησαν θέσεις φιλοαμερικανικών οργανώσεων στην βόρεια Συρία από το Χαλέπι μέχρι βόρεια της Ράκκα, αποθαρρύνοντας τους Κούρδους της περιοχής να συνεργαστούν εκ νέου με τους Αμερικανούς,

Συγκεκριμένα μαχητικά Su-34 κτύπησαν στόχους στην πόλη Shuarghat al-Arz στο βόρειο Χαλέπι και στην πόλη Khurbat al-Ruzz  στην βόρεια Ράκκα, ενώ ξεκίνησαν κοινές περιπολίες  με τουρκικές δυνάμεις στην βόρειο Συρία.


Η προσπάθεια είναι σαφής και η προειδοποίηση στους Κούρδους για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια νέα συμμαχία τους με τους Αμερικανούς, ακόμα πιο σαφής.

Η Αφρίν, πλήρωσε την συμμαχία με τις ΗΠΑ με τουρκική κατοχή...

Ένα καθαρό μήνυμα που θα έπρεπε να το λάβει σοβαρά υπ'όψιν της και η Αθήνα...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Γέροντας Παΐσιος: Ο πόλεμος θα γίνει για το νερό


Έχουν γραφτεί πολλά για τον Άγιο γέροντα Παΐσιο. Άνθρωποι που τον γνώρισαν και που δεν τον γνώρισαν έγραψαν για τους λόγους του και τη ζωή του. «Ο γέροντας Παΐσιος μου είπε εκείνο ή το άλλο». Αμέτρητοι οι λόγοι, τα αποφθέγματα του Αγίου.


Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία με τις απόψεις του Αγίου για τα διάφορα θέματα που συζητούσε με τους προσκυνητές που τον επισκεπτόντουσαν. Μεταξύ άλλων ο Γέροντας Παΐσιος μίλησε και για τις σχέσεις Κύπρου και Τουρκίας.

Υπάρχει μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον Γέροντα Παΐσιο το 1989.

Η συγκεκριμένη προφητεία του Γέροντα Παϊσιου συνδέεται  με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.


Η προφητεία  του Γέροντα Παϊσιου αναφέρει χαρακτηριστικά

«Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος.

Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.

Και εσείς, όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω… Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)…

Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους… Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση), όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία.

Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό… Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό…»

Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα,τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.

Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να “χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις