Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για τον «ενοχλητικό» αρχιμαφιόζο Πεκέρ


 Όπως μεταδίδουν με έκτακτες ανταποκρίσεις τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Σεντάτ Πεκέρ, το αρχιμαφιόζου που τις τελευταίες ημέρες έχει μπει «στο μάτι» των τουρκικών αρχών.

Το ένταλμα εκδόθηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.

Όπως έγραφε νωρίτερα το OnAlert, οι κατηγορίες που εξαπολύει ο Πεκέρ έχουν στόχο τον στενό κύκλο του Ερντογάν, στον οποίο περιλαμβάνονται ένας πρώην πρωθυπουργός, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους και αφορούν σε διαφθορά, πολιτικές δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ακόμη και σε βιασμό.

Η φήμη του αρχιμαφιόζου, γνωστού προηγουμένως ότι βρισκόταν κοντά στην εξουσία και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του χώρου, εξηγεί τη μεγάλη θεαματικότητα που έχουν τα βίντεό του, το πιο πρόσφατο από τα οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 14 εκατομμύρια θεάσεις.

Ο Πεκέρ έχει καταδικαστεί επανειλημμένως σε υποθέσεις αισχροκέρδειας και σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Εγκατέλειψε την Τουρκία πέρυσι για να γλιτώσει από νέες διώξεις και δηλώνει σήμερα ότι ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στα βίντεό του, εμφανίζεται καθισμένος πίσω από ένα προσεκτικά τακτοποιημένο γραφείο, διηγούμενος πιπεράτα ανέκδοτα και απίστευτα επεισόδια, ανάμεσα σε δυνατά γέλια και εκρήξεις θυμού.

Όλα τα βίντεό του, σχολαστικά σκηνοθετημένα, δείχνουν εκδόσεις ή αντικείμενα που αποσκοπούν να στείλουν ένα μήνυμα στους εχθρούς του και μεταξύ αυτών βρίσκεται μια βιογραφία του Μπομπ Ντίλαν που φέρει τον τίτλο του τραγουδιού του «The Wicked Messenger» (ο αγγελιοφόρος κακών ειδήσεων).

Ο γκάνγκστερ έχει κατηγορήσει τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον Ερκάμ, για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ για εμπλοκή στην δολοφονία ενός πολύ γνωστού δημοσιογράφου ερευνητή το 1993.

Και οι δύο έχουν απορρίψει τις κατηγορίες.

Ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ τα βάζει κυρίως με τον Σοϊλού, τον οποίο αποκαλεί με το παρατσούκλι «ο γόης» και ορκίζεται να «καταστρέψει» τον υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο κατηγορεί ότι τον πρόδωσε ενώ κάποτε τον προστάτευε.

Ο Σοϊλού απέρριψε τις κατηγορίες που του προσάπτει, μεταξύ των οποίων ότι αύξησε την αστυνομική του προστασία όταν βγήκε από τη φυλακή και τον προειδοποίησε για καταστολή της οργάνωσής του, χαρακτηρίζοντάς τις «ειδεχθή ψέματα» και συνωμοσία κατά της χώρας.

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις