Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Β.Κικίλιας: «Αναγκαίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» - Πριν από τον Σεπτέμβριο το «τρύπημα» παιδιών άνω των 12 ετών!

 


Το «πράσινο» φως για τους εμβολιασμούς παιδιών περιμένει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης του υποστήριξε πως ο εμβολιασμός παιδιών 12 έως 156 ετών θα μπορούσε να γίνει και πριν από την έναρξη της χρονιάς. 

Το θέμα είναι στο τραπέζι είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Astrazeneca και το ερώτημα γιατί δεν γίνεται -μετά τα περιστατικά θρομβώσεων- σε ηλικίες άνω των 50ετών, ο κ Κικίλιας απάντησε ότι με το θέμα ασχολείται αποκλειστικά η επιστημονική επιτροπή και η πολιτική ηγεσία δεν παρεμβαίνει.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε οδηγίες και ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 30 έως 34 για όλα τα εμβόλια από το Σάββατο. Από τον Ιούνιο θα προχωρήσουμε και σε άλλες ηλικιακές ομάδες». Γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα, πρόσθεσε.

«Βλέπετε ότι ακόμα γίνεται κουβέντα για τις ηλικίες 12 - 15 σύμφωνα με την αδειοδότηση που ενδεχομένως θα δόσει ο ΕΜΑ», σημείωσε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις