Τρίτη, 4 Μαΐου 2021

ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ - Ξεπετσιάζει … την κυβέρνηση η Γαλλική Liberation ανήμερα του Πάσχα: «Ακρόπολη, τσιμενταρισμένη και παραμορφωμένη ομορφιά»


 Με ένα Κυριακάτικο άρθρο – λίβελο για την κυβέρνηση του Μητσοτάκη και της Μενδώνη, ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα, η γαλλική έγκυρη εφημερίδα αποδοκιμάζει τον Πρωθυπουργό και την Υπ. Πολιτισμού για την καταστροφή της Ακρόπολης, την ίδια ώρα που στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ, πλην λίγων εξαιρέσεων, επικρατεί ο νόμος της σιωπής!

«Ακρόπολη, τσιμενταρισμένη και παραμορφωμένη ομορφιά» είναι ο τίτλος άρθρου της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας Liberaτion που παρουσιάζει τα “έργα” της Μενδώνη και της κυβέρνησης που πλέον συναντούν και τη διεθνή κατακραυγή για το τσιμεντάρισμα του εμβληματικού μνημείου.

«Στο πιο επισκέψιμο μνημείο της Ελλάδας, επί του παρόντος πραγματοποιούνται εργασίες, με το πρόσχημα της αποκατάστασης και της βελτιωμένης προσβασιμότητας του χώρου, οι οποίες απειλούν να μεταμορφώσουν για πάντα στον λόφο στην καρδιά της Αθήνας» γράφει εισαγωγικά το ρεπορτάζ της Liberation.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

“Ένα έγκλημα κατά της Ακρόπολης!”, αναφέρει στην εφημερίδα η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, περιγράφοντας τις εργασίες τσιμενταρίσματος που πραγματοποιήθηκαν στην κορυφή του ιερού λόφου, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μια λέξη θα μπορούσε να συνοψίσει αυτές τις εργασίες: «τσιμεντοποίηση», αναφέρει η Liberation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις