Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Αλλαγή σελίδας στο Ισραήλ: Τι φέρνει ο νέος πρωθυπουργός που "έσπασε" την 16ετή ηγεμονία Νετανιάχου


 Μπορεί ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ να γυρίσει σελίδα στη χώρα, μετά από το 16ετές αποτύπωμα του Νετανιάχου; Η στάση του απέναντι στην εξωτερική πολιτική.

Ως «αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος» παρουσιάζεται σε μερίδα ΜΜΕ ο Ναφτάλι Μπένετ, διάδοχος του Μπεντζαμιν Νετανιάχου στον πρωθυπουργικό θώκο του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, ο άνθρωπος που παρέλαβε το τιμόνι του Ισραήλ ήταν προσωπάρχης του Νετανιάχου ως το 2008, υπουργός σε διάφορα χαρτοφυλάκια, θεωρούνταν κάποτε προστατευόμενος του πρώην πρωθυπουργού και πιο «ακραίος» απ' αυτόν.

Επικεφαλής ενός μικρού εθνικιστικού κόμματος, του «Yamina», ως υπερεθνικιστής, ο Μπένετ υποστηρίζει ότι το Ισραήλ πρέπει να επεκτείνει την κυριαρχία του στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Όχθης, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της θανατικής ποινής για τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Έχει απορρίψει την ιδέα της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους το οποίο θα συνυπάρχει με το κράτος του Ισραήλ, δηλαδή τη λύση των δύο κρατών αναφορικά με την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Μπορεί να φέρει αλλαγές ο Μπένετ;
Δύσκολο να υπάρξουν αλλαγές στην εξωτερική πολιτική του Ισραήλ με τον Μπένετ, εκτιμά ο Αντώνης Κλάψης, επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε δηλώσεις του στο Sputnik.
Aυτός ο άντρας έμαθε πως δεν είναι πατέρας των τριών υιών του, και μετά κατάλαβε τί είχε κάνει η γυναίκα του.
Trendscatchers

«Το βασικό ζήτημα που τίθεται αποτελεί η μακροημερευση της καινούργιας ισραηλινής κυβέρνησης. Πρόκειται για έναν ετερόκλητο σχηματισμό από την άκρα δεξιά έως την αριστερά με ισχνή πλειοψηφία. Είναι απορίας άξιο πώς θα βρεθεί μια κοινή συνισταμένη μεταξύ τους σε βάθος χρόνου» τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει:
«Το μοναδικό τους κοινό στοιχείο ήταν η θέληση ανατροπής του Νετανιάχου. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός έχει την ικανότητα να επιβιώνει, κάτι που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια».
Αναφορικά με τις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης, τόνισε ότι για τους προαναφερθένεντες λόγους, είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι, καθώς ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με αυτό.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο να αλλάξει κάτι, αφού οι ελληνο-ισραηλινές σχέσεις έχουν πάρει καθορισμένο δρόμο, κάτι που όπως όλα δείχνουν, δεν εντάσσεται στις ισραηλινές προθέσεις να τροποποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις