Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Η Άγκυρα κατεβάζει το μισό υπουργικό συμβούλιο στην Λιβύη! - 48 ώρες πριν συναντηθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Κ.Μητσοτάκη


 Μετά τις συνομιλίες Χ.Ακάρ για την Αν.Μεσόγειο με την Βρετανία και την Ιταλία - Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Αθήνα

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της Λιβύης καθώς την στιγμή που η ελληνική εξωτερική πολιτική βρίσκεται πάντα στο μότο "δεν διεκδικούμε τίποτα" η τουρκική αντίστοιχη χέρι-χέρι με τις μυστικές υπηρεσίες και τις ένοπλες δυνάμεις μόλις 48 ώρες πριν την συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Κ.Μητσοτάκη βρίσκεται στην βορειοαφρικανική χώρα με σκοπό να "κλειδώσει" τα δικαιώματα που η τουρκική πλευρά έχει.

Αλλά όχι μόνο αυτό καθώς όπως φαίνεται το λιβυκό θα είναι ένα από τα "χαρτιά" που θα παίξει η Άγκυρα απέναντι στον Τ.Μπάιντεν (με σκοπό να δείξει ότι ως νατοική χώρα θα μπορέσει να βοηθήσει στην μείωση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή).

Το άσχημα για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα είναι απούσα, απούσα από την διάσκεψη για την Λιβύη, απούσα από τις συνομιλίες της Τουρκίας με την Ιταλία και την Μ.Βρετανία για την Αν.Μεσόγειο, την στιγμή που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εγκαθιδρύονται όλο και περισσότερο στα νότια της Κρήτης με το χτίσιμο των βάσεων, αλλά και την συνεχή αποφυγή συζήτησης του λιβυο-τουρκικού μνημονίου για την ΑΟΖ που παραβιάζει κατάφορα τα εθνικά μας δικαιώματα.

Έτσι το μισό υπουργικό του συμβούλιο έστειλε στην Λιβύη, όπως φαίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  48 ώρες πριν την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό  Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έχει πυκνές επαφές με ομολόγους του εντός βρετανικού αεροπλανοφόρου.

Ο κος Ακάρ μετέβη στην Σικελία όπου και συναντήθηκε με τους ομολόγους του από την Βρετανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνομίλησαν για τις μεταξύ τους σχέσεις, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για το ζήτημα της Λιβύης.

Αμέσως μετά ανακοινώθηκε επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Αμύνης στην Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις μια ώρα αργότερα ανακοινώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση πως υπό την Προεδρία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ταξιδεύουν εκεί οι σημαντικότεροι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, καθώς στην Λιβύη μαζί με τον Ακάρ έφτασαν τόσο ο Τσαβούσογλου και ο Σοιλού και ο Καλίν,  όσο και ο Διοικητής των τουρκικών Μυστικών Δυνάμεων, ο Διευθυντής Επικοινωνίας  της τουρκικής προεδρίας και ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα ο Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε δίπλα στους Λίβυους αδελφούς μας. Η Τουρκία δεν είναι ξένη δύναμη στη Λιβύη. Έχουμε δεσμούς 500 ετών αδελφοσύνης», σε μια ακόμα κρίση νεοωθομανισμού.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις