Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Θα πεθάνω όρθιος διότι το δικό μου εμβόλιο ήταν το γάλα της μάνας μου...


Νίκος Πρασσάς

 – Σε βλέπω να μιλάς συνέχεια για το μπόλι και να γράφεις, ρε φίλε... Δεν κουράστηκες;

– Εγώ, είμαι παιδί του πεζοδρομίου και του γραφείου συγχρόνως. Του παιχνιδιού που έφτιαχνα κάποτε με τα χέρια επειδή δεν είχα χρήματα και της γραφίδος πάνω στο λευκό χαρτί της μνήμης μου, όταν το παιδί έπαψε μέσα μου να μεγαλώνει. Της νύχτας παρατηρητής και του ήλιου υμνητής. Στην φτώχεια μεγάλωσα και στο νοίκι, αλλά δεν ζήλεψα ποτέ μου την χλιδή, γιατί όταν την κατάκτησα δεν μ’ έβαλε από κάτω για να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα και το κυριότερο παρέμεινα ο ίδιος. Γι’ αυτό και ζω λιτά με όσα δεν χάρισα στους γύρω μου όταν έφυγα από Ελλάδα, για ν’ απολαύσω τις υπόλοιπες των ημερών μου έχοντας αυτό που αγαλλιάζει την στιγμή δίχως να σκέπτομαι τί θ’ αφήσω πίσω μου ή ποιο βιβλίο να πάρω στις διακοπές μου.

...

Θα πεθάνω όρθιος διότι το δικό μου εμβόλιο ήταν το γάλα της μάνας μου και ως τα σήμερα η διατροφή μου, που με συντηρούν όσο ο Θεός το επιτρέπει, γι’ αυτό και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου.

Κι όσοι θέλουν ν’ ανταπεξέρχονται στην μονομαχία της γνώσης να κατεβάσουν τα διπλώματα του «κύκλου σπουδών» προς εύρεσιν εργασίας τους, και να μιλήσουν από αυτά που γνώρισαν, κι όχι έμαθαν, ή γιατί το λέει ο τάδε ακαταδίωκτος ειδικός μετεωρολόγος ή το προστάζει ο εκάστοτε της ασυλίας βολεμένος.

:

Η αλήθεια κρύβεται εκεί που ούτε καν το φαντάζεσαι όταν σε κατακτήσει, για να μην φοβάσαι, όχι μόνον να χάσεις την ψυχή σου, αλλά κι όλα αυτά τα ανθρωπάρια κρυμμένα πίσω από τον θώκο τους που πυγολαμπίζουν μία φορά τον χρόνο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις