Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων για τη δίκη της Μόριας - η δίκη τεσσάρων που κατηγορούνται ότι έκαψαν το ΚΥΤ


 Διεξάγεται σήμερα, Παρασκευή στη Χίο η δίκη τεσσάρων από τους έξι έφηβους πρόσφυγες που κατηγορούνται ότι έκαψαν το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ) της Μόριας στη Λέσβο.

Στις ήδη σοβαρές ανησυχίες για το αν θα τηρηθεί το δικαίωμα των κατηγορούμενων, που έχουν παρουσιαστεί στο κοινό ως ένοχοι, για μία δίκαιη δίκη, ήρθε να προστεθεί και το γεγονός ότι απαγορεύθηκε στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη δίκη, με πρόσχημα την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα των δημοσιογράφων, που αφορούσε την παρουσία τους εντός του δικαστηρίου. Το αίτημα υποστηρίχθηκε από δύο δημοσιογράφους από τοπικά μέσα και δύο από διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, o πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε επίσης το αίτημα να παραστούν στη δίκη δυο διεθνείς παρατηρητές. Έξω και μέσα στο δικαστήριο είναι έντονα τα αστυνομικά μέτρα τα οποία δεν επιτρέπουν την είσοδο παρά μόνο στους μάρτυρες και στους παράγοντες της δίκης.

Παράλληλα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μη Κυβερνητικές οργανώσεις και ακτιβιστ(ρι)ες ενώθηκαν μαζί για να εκφράσουν την βαθιά ανησυχία τους για την επερχόμενη δίκη σε μια κοινή δήλωση. Τονίζουν ότι το δικαίωμα των κατηγορουμένων για μια δίκαιη δίκη με βάση το τεκμήριο της αθωότητας δεν είναι εγγυημένο και ότι οι τέσσερις μετανάστες γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι για την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Με μήνυμα #FreeTheMoria6, οι υπογράφοντες/ουσες διεκδικούν μια δίκαιη δίκη και σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας.

Όπως τονίζουν μάλιστα, «από τη στιγμή της σύλληψής τους και πριν λάβει χώρα οποιαδήποτε νομική διαδικασία, είχαν παρουσιαστεί στο κοινό ως ένοχοι. Οι δύο ανήλικοι, επίσης κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν ήδη σε ποινή φυλάκισης τον Μάρτιο, παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων σε μία δίκη γεμάτη παρατυπίες»

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις