Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Απόπειρα δωροδοκίας αξιωματικού του ΠΝ από αντιπρόσωπο εταιρείας - Ολόκληρη η έγγραφη καταγγελία

 


Απόπειρα δωροδοκίας από προμηθευτή του Πολεμικού Ναυτικού καταγγέλλει ανώτερος αξιωματικός του Κλάδου, ο οποίος περιγράφει τις κινήσεις ντροπής του αντιπροσώπου εταιρείας και την προσπάθεια αλλοτρίωσης ενός στελέχους του Ναυτικού με χρηματικό ποσό. 

Στην επιστολή καταγγελίας του η οποία, περιήλθε σε γνώση του defencenet.gr ο αξιωματικός, πλοίαρχος στον βαθμό, αναφέρει ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στον ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού) ο προμηθευτής του Πολεμικού Ναυτικού «κος Τ.» και του άφησε έναν φάκελο με χρήματα μπροστά του λέγοντάς του «αυτό είναι κάτι από εμένα για εσένα λόγω της γνωριμίας μας και για την συνεργασίας μας όπως αυτή θα εξελιχθεί»!

Ο αξιωματικός δεν του άφησε περιθώριο και του επέστρεψε άμεσα τον φάκελο με τα χρήματα, τιμώντας πάνω απ΄όλα την στολή που φορούσε και καταγγέλλοντας άμεσα το όλο θέμα στα προϊστάμενα κλιμάκια

Το defencenet.gr έχει στην κατοχή του ολόκληρη την επιστολή, αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν με την μυστικότητα της ανάκρισης, δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των εμπλεκομένων:

«ΘΕΜΑ: Αναφορά Διευθυντού ΠΟΝ


    1.   Αναφέρω ότι την 27 Νοεμβρίου 2020 και περί ώρας 13:00 ο κος Τ. (μεγαλομέτοχος της εταιρείας «...                                -
    ΕΠΕ») με επισκέφθηκε στον ΠΟΝ μετά από κάλεσμα/πρόκληση μου, σε όλους τους συμβεβλημένους προμηθευτές με τον Οργανισμό, προκειμένου να τους γνωρίσω.

Προς το τέλος της επίσκεψης του, μου τοποθέτησε έναν λευκό φάκελο στο γραφείο μου, λέγοντας μου ότι «αυτό είναι κάτι από εμένα σε εσένα, λόγω της γνωριμίας μας και για την συνεργασία μας που θα εξελιχθεί».

Προηγουμένως σας αναφέρω ότι μετ“επιτάσεως μου έλεγε ότι η προμήθεια νωπών αλιευμάτων στο Π.Ν. είναι πολύ μεγάλη δουλειά και τον ενδιαφέρει πολύ. Ο φάκελος προφανώς και είχε χρηματικό ποσό (δώρο για εμένα).

Πήρα το φάκελο και του τον επέστρεψα λέγοντάς του, ότι τέτοιου τύπου δώρα, μακριά από εμένα γιατί με προσβάλλουν. Στη συνέχεια του είπα να φύγει από το γραφείο.

Την ίδια ημέρα ενημέρωσα τον Υποδιευθυντή μου για το γεγονός, προκειμένου να τον καταστήσω κοινωνό και γνώστη.

Το περιστατικό το ανέφερα στον κύριο Διοικητή ΔΔΜΝ αλλά και στο γραφείο του κυρίου Υ/ΓΕΝ παρουσία του Πλοιάρχου (Ο)  ...           ΠΝ και του Πλωτάρχη (Ο) ...»

Ιδού και η πρωτότυπη επιστολή: 

Kατ'αρχήν περιμένουμε να δούμε την τύχη της ανάκρισης, γιατί αίφνης παρουσιάστηκαν κυβερνητικά στελέχη με διάθεση να καλύψουν την καταγγελία και να «κουκουλώσουν» το όλο σκάνδαλο. «Τ'είχες Γιάννη, τ'είχα πάντα», όπως, λέει και ο σοφός λαός.

Κατά δεύτερον, αυτό γίνεται στην προμήθειες τροφίμων του ΠΝ, φαντασθείτε τι γίνεται στα μεγάλα προγράμματα με τις απ'ευθείας αναθέσεις που κάνει η κυβέρνηση (Rafale, φρεγάτες, πυροσβεστικά αεροσκάφη κλπ).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις