Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

"Βόμβα" Λινού μετά το "μπλόκο" σε AstraZeneca: Υπάρχει κι άλλο εμβόλιο με ίδιες παρενέργειες

 Αιχμές και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson άφησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού σχολιάζοντας την απόφαση της

Επιτροπής Εμβολιασμού να διακόψει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών. 

Όπως είπε και ένα άλλο εμβόλιο έχει παρόμοιες παρενέργειες με αυτό της Astrazeneca προσθέτοντας πως η Επιτροπή δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το εμβόλιο Johnson & Johnson.

«Αυτό που δεν λέγεται ακόμα από την Επιτροπή είναι ότι και το Johnson & Johnson έχει τις ίδιες πιθανές παρενέργειες στις νέες γυναίκες. Αν και είναι μονοδοσικό -κάτι που μειώνει τον κίνδυνο της νόσησης- είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν παρενέργειες» δήλωσε η καθηγήτρια στο Sputnik.

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται και στα δύο εμβόλια για γυναίκες κάτω των 50 ετών.

«Αν ήταν έξυπνη η Πολιτεία θα έλεγε το εξής απλό: Να κάνουν οι νέοι άνδρες το Johnson & Johnson, ενώ οι νέες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca

Αναφορικά με όσους και όσες άνω των 30 ετών έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η Επιτροπή συνιστά τη συνέχιση του εμβολιασμού τους με το ίδιο σκεύασμα.

Πέρα από τις όποιες παρενέργειες, το AstraZeneca είναι πολύ αποτελεσματικό όσον αφορά την ανοσία.

Να καθησυχάσει τους πολίτες επιχείρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δήλωση που έκανε για τον εμβολιασμό με AstraZeneca, καθώς όπως επισήμανε οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες.

«Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες. Εκατομμύρια ευρωπαίοι έκαναν το εμβόλιο όπως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που προστατεύθηκαν από τον κορωνοϊό χάρη σ' αυτό. Πάνω από 20 χώρες και εμείς συστήνουμε και η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας που θέλουμε» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 270.000 δεύτερες δόσεις εμβολίου AstraZeneca που έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας, δεν έχει καταγραφεί κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις