Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

«Συνεταιράκια» Άγκυρα-Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ είπαν στην Πολωνία να αγοράσει τα Bayraktar


 Ένας εκ των αντιπροέδρων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δήλωσε σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ότι στην πραγματικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν την αγορά τουρκικών οπλισμένων drone από την Πολωνία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 24 Μαΐου ότι η χώρα θα εξάγει μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη στην Πολωνία, κάτι που θα είναι «η πρώτη φορά στην ιστορία της» διότι είναι μια τέτοια πώληση σε ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την πώληση, ο βουλευτής του AKP Βεντάτ Ντεμιρόζ καυχήθηκε για την πώληση στη γενική συνέλευση στο Kοινοβούλιο, σύμφωνα με το Duvar, στις 6 Ιουνίου, όπου είπε ότι οι βουλευτές θα πρέπει να είναι περήφανοι για αυτή. “Πραγματοποιούμε μια πώληση drone σε μια ευρωπαϊκή χώρα, και ήταν αυτοί που υπέβαλαν το αίτημα. Στην πραγματικότητα, άκουσα από μια πηγή ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην Πολωνία να αγοράσει drones από την Τουρκία”, δήλωσε ο Ντεμιρόζ. Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός του δεν διασταυρώνεται από άλλη πηγή.

Η Πολωνία θα αγοράσει 24 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar. Η αγορά αφορά τέσσερις παρτίδες των έξι, με την πρώτη να παραδίδεται το 2022, όπως είχε δηλώσει ο Πολωνός υπουργός Εθνικής Άμυνας Μάριους Μπλάζσκτσακ στο Radio24.

Τα πολωνικά Bayraktar θα εξοπλιστούν με αντιαρματικούς πυραύλους και το συμβόλαιο θα περιλαμβάνει υποστήριξη και εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις