Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

CNN: Πληροφορίες για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας σε κινεζικό πυρηνικό σταθμό - Τι θα γίνει με τα self test

 


Η μουσική επέστρεψε στην εστίαση, η απαγόρευση κυκλοφορίας… μεταφέρθηκε στη 01:30 και σταδιακά η ζωή μας μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς.

Παράλληλα με βασικές προϋποθέσεις που όμως καθίστανται απαραίτητες για την προστασία μας από το κορονοϊό, όπως είναι η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και το όριο επισκεπτών – πελατών για να αποφεύγονται οι συγχρωτισμοί που «τροφοδοτούν» τον φονικό ιό και ενισχύουν τη μετάδοσή του.

Από σήμερα επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ, ενώ πρεμιέρα κάνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους μαθητές που θα συμμετέχουν να έχουν κάνει μία ημέρα πριν υποχρεωτικά self test.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού με στόχο εντός του καλοκαιριού να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα επιβραδύνει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και θα καταστήσει πιο ήπια την πιθανή εμφάνιση 4ου κύματος. Στοίχημα της κυβέρνησης είναι να πείσει ολοένα και περισσότερους διστακτικούς ακόμα πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων εξελίσσεται, δημιουργώντας σημαντικά κίνητρα για όσους παραμένουν αμετάπειστοι.

Ορόσημο η 1η Ιουλίου

Το σημαντικότερο άλμα ελευθερίας αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 1η Ιουλίου, καθώς το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID θα χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη και οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα, καθώς θα διευκολύνονται σημαντικά τα ταξίδια. Στη χώρα μας, την ίδια ημέρα προσανατολίζεται η πλήρης άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ αλλάζει και το πλαίσιο που θα ισχύει για τους γάμους και τις βαπτίσεις, καθώς οι δεξιώσεις θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 300 άτομα και φυσικά με μουσική και χωρίς περιορισμό στο ωράριο.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν από μακροχρόνιες επιπλοκές

H συζήτηση για τις ελευθερίες που θα απολαμβάνουν τα άτομα που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου εξελίσσονται κανονικά, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο από τις αρχές του Ιουλίου να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους με στόχο την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους.

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί μελετούν και το κομμάτι της ψυχαγωγίας του πληθυσμού, ειδικά τώρα που το έχουν ανάγκη μετά από μήνες εγκλεισμού και καταπίεσης. Για το λόγο αυτό είναι πιθανό μαζικές εκδηλώσεις να απευθύνονται αποκλειστικά σε πλήρως εμβολιασμένους, οι οποίοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανά χείρας θα μπορούν να συμμετέχουν π.χ σε συναυλίες χωρίς να απαιτείται να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Τέλος στα self test για τους εμβολιασμένους

Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από τον Ιούλιο σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο. «Για τον Ιούλιο θα περιορίσουμε την πολιτική σε πιο στοχευμένες ομάδες διότι έχουμε πλέον πολύ υψηλότερο εμβολιασμό, πολύ χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο άρα μικρότερη ανάγκη για τόσο εκτεταμένο testing» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από σήμερα έως και Σάββατο 19 Ιουνίου θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις