Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Τούρκοι κάνουν τεστ DNA και τους δείχνει πως είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, Ασσύριοι και Αρμένιοι

 Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία από τις αποκαλύψεις της σελίδας Ancestry.com. 

Συγκεκριμένα η ομάδα «τουρκικό πρόγραμμα DNA», που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Τούρκους να μάθουν περισσότερα για τη γενεαλογία τους, ζήτησε μποϊκοτάζ της σελίδας Ancestry.com, καθώς υποστήριζε πως οι Τούρκοι στην πραγματικότητα είναι εξισλαμισμένοι Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες, ενώ με ένα tweet που διαγράφηκε τώρα, ισχυριζόταν ότι η σελίδα «δαιμονοποίησε» τους Τούρκους.

Το αρχικό tweet περιελάμβανε στιγμιότυπα από τον ιστότοπο που περιγράφουν πώς αναγκάστηκαν οι Έλληνες του Πόντου να αφομοιωθούν, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης τουρκικών και της υιοθέτησης του Ισλάμ για να αποκτήσουν καλύτερες ευκαιρίες.

Ειδικότερα, οι Έλληνες και οι Αρμένιοι αναγκάστηκαν να αφομοιωθούν, αρνούμενοι τη χριστιανική τους κληρονομιά αφού αντιμετώπιζαν εθνοκάθαρση υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η επίμονη άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την ιστορική δίωξη των μειονοτήτων στα σύνορά της προκαλεί συχνά περισσότερα δεινά για τις ίδιες ομάδες.

Η δημοσιογράφος Uzay Bulut απαντώντας στην ομάδα του τουρκικού Project DNA, έγραψε:

«Γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές φοβούνται τόσο πολύ την αλήθεια;

Διότι αν την αντιμετωπίσουν, τα ψέματα που έχουν επινοήσει θα διαλυθούν στο έδαφος.

Μέσα από αυτά τα ψέματα, έχει αυξηθεί το μίσος που τους έκανε να διαπράττουν τόσα εγκλήματα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων και άλλων».

Ωστόσο, εκτός απ' αυτό εταιρείες όπως το Ancestry.com έχουν οδηγήσει πολλούς Τούρκους να ανακαλύψουν τη δική τους κληρονομιά και ότι στην πραγματικότητα είναι εξισλαμισμένοι Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες.

Θυμηθείτε μερικά σχετικά βίντεο 

@makedonas0

#greek #greece #turkish #fyp

♬ πρωτότυπος ήχος - MagnaGrecos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις