Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Εθελοντής έφτιαξε σπιτάκια για άστεγους στη Θεσσαλονίκη


 Στα βήματα των Βρετανών και των Γερμανών… η Θεσσαλονίκη – Πρόκειται για δύο σιδερένιες κατασκευές που σχεδίασε ένας εθελοντής.

Ο Λεωνίδας και ο Γιώργος, δύο άστεγοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, είναι πλέον, ίσως, οι πιο τυχεροί, καθώς έχουν στη διάθεσή τους δύο δικά τους σπιτάκια!

Ακολουθώντας τα βήματα των Βρετανών και των Γερμανών, που τα τελευταία χρόνια κατασκευάζουν σπιτάκια για άστεγους, η «Εθελοντική Διακονία Αστέγων» έκανε για μια ακόμα φορά το θαύμα της.

Η πρόεδρος, κυρία Κυριακή Φράγκου, μαζί με την ομάδα της, παρέδωσαν στο Λεωνίδα και το Γιώργο τα δικά τους σπιτάκια!

Πρόκειται για δύο σιδερένιες κατασκευές, του κυρίου Θανάση, ενός εθελοντή που εκτός από αγάπη, κατάφερε να σχεδιάσει και ένα ασφαλές μέρος για να μείνει ένας άστεγος, χωρίς να γίνεται μούσκεμα ή να κρυώνει το χειμώνα.

Μάλιστα έχουν και ρόδες για να μπορούν να τα μετακινήσουν!

Στο εσωτερικό τους έχει τοποθετηθεί στρώμα και κλινοσκεπάσματα ενώ διαθέτει πτυσσόμενο τραπεζάκι και ράφι με ραδιόφωνο και βιβλίο!

«Θέλουμε να νιώσουν μέσα στο σπιτάκι τους, όπως νιώθουμε κι εμείς στο σπίτι μας. Ζεστασιά και αγάπη», δηλώνει στο e-loggos.gr η κυρία Κυριακή Φράγκου.

«Σ’αγαπώ και είχα καιρό να αγαπήσω…» της είπε ο Λεωνίδας για να την ευχαριστήσει, ενώ ο Γιώργος πίστευε ότι βλέπει όνειρο ειδικά όταν τον ενημέρωσαν ότι πλέον θα διαθέτει το δικό του κλειδί για το δικό του σπίτι.


Πηγή: protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις