Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Eλληνας δάσκαλος μαθαίνει στους μαθητές του να επιβραβεύουν τον εαυτό τους – Το post που έγινε viral

 


Ο Μάριος Μάζαρης είναι ένας δάσκαλος πολύ διαφορετικός από τους άλλους και φαίνεται να έχει αναπτύξει μία πολύ ιδιαίτερη και όμορφη σχέση με τους μαθητές του.

Αυτή τη φορά, θέλησε να τους διδάξει κάτι βαθύτερο: Να λένε μπράβο στον εαυτό τους και το πέτυχε. Ο ίδιος μοιράστηκε στο Facebook του μερικές φωτογραφίες από τα γραπτά των μαθητών του, όπου τους ζήτησε να γράψουν στο τέλος πώς πιστεύουν ότι τα πήγαν.

Τα παιδάκια έγραψαν τη γνώμη τους και στη συνέχεια εκείνος τα επιβράβευσε για την προσπάθειά τους. Το αποτέλεσμα έφεραν χαμόγελα στα πρόσωπα όσων τα διαβάζουν.

Δείτε την ανάρτησή του:

«Είναι τόσο περίεργες αυτές οι μέρες · ακούμε κάθε μέρα σχεδόν ανθρώπους που φωνάζουν για το πώς πρέπει να είμαστε, να μοιάζουμε, να ζυγίζουμε ή να ντυνόμαστε , την ίδια στιγμή που εμείς στην τάξη μιλάμε για το ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, δεν υπάρχει κανόνας, παρά μόνο η αίσθηση της ευτυχίας για τον καθένα, των επιλογών , της διάθεσης. Την ίδια στιγμή που άλλοι επενδύουν στο ντροπή σας , εμείς επενδύουμε στο Μπράβο μου. Κι αρχίσαμε να το λέμε , συνέχεια και συνέχεια, επεκταθήκαμε και στην ορθογραφία ακόμα, στην ανάγνωση και στις ασκήσεις μας. Κάθε παιδί γράφει μια καλή κουβέντα για τον εαυτό του, μια λέξη ενθαρρυντική, ενώ κρατάμε και χειροκροτήματα για μας, που τα προσφέρουμε όποια στιγμή στη μέρα νιώσουμε πολύ ότι το θέλουμε. γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας, όχι γιατί το χρωστάμε σε κάποιον ή μας υποχρεώνει κανείς, αλλά για μας. σήμερα όσο είχα μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου σκεφτόμουν ότι η αγάπη είναι η λέξη που σπάνια ένα παιδί θα γράψει λάθος. γιατί ακόμα κι αν δεν τη νιώθει , δεν την έχει στον βαθμό που θα ήθελε ή την έχει και τη μοιράζεται, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν τη λαχταρά. Τα μικρά παιδιά ευτυχώς το δείχνουν, οι μεγάλοι στερούνται από αυτήν που παίρνουν και κυρίως αυτή που δίνουν. μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς, αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι κι ύστερα θα μπορέσετε και τους άλλους».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις