Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Αμερικανικά F-15E πάνω από Χίο και Λέσβο: Κοινές ασκήσεις βομβαρδισμού με F-16 της ΠΑ


 Στο πλαίσιο της αεροπορικής άσκησης  «Ποσειδών 21’»,  F-15 Strike Eagle της USAFE από την 492 Μοίρα  «Madhaters” πέταξαν μαζί με μαχητικά της ΠΑ F-16 block 52+  πάνω από το Αιγαίο.

Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, ότι δηλαδή μαχητικά της ΠΑ πέταξαν στο Αιγαίο, αλλά λαμβανομένων των συνθηκών μετά την περίοδο έντασης πέρυσι το καλοκαίρι με το Όρουτς Ρέις και τις συνεχείς πτήσεις των τουρκικών P-72 διχοτομώντας το Αιγαίο, όλα αυτά αποκτούν μια άλλη σημασία.

Τα αεροσκάφη κρούσης της USAFE πέταξαν σε κλειστό σχηματισμό με τα F-16 block 52 + από την 340 Πολεμική Μοίρα ‘’ΑΛΕΠΟΥ’’ κινήθηκαν Ανατολικά και κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος τόσο πάνω από τη Λέσβο όσο και από την Κω, τα οποία βέβαια είναι ελληνικά νησιά.

Ακολούθησε εικονικός βομβαρδισμός στόχων σε έδαφος και θάλασσα με την βοήθεια των ελληνικών ειδικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα αμφίβιοι Καταδρομείς από  2ο και το 5ο ΕΤΕΘ εκτέλεσαν καθήκοντα JTAC (Joint Terminal Attack  Controllers) καθοδήγησαν τα αεροσκάφη κρούσης ώστε να πλήξουν εικονικά  σταθερούς και κινούμενους στόχους.

Οι Έλληνες JTAC σε συνεχή επικοινωνία με τα Ελληνικά F-16 και τα Αμερικανικά F-15 καταδείκνυαν τους στόχους με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και τα αεροσκάφη με χαμηλές πτήσεις προσομοίαζαν άφεση διαφορετικών όπλων ανάλογα με τον στόχο.

Ήταν η πρώτη φορά που Αμερικανικά μαχητικά F-15 εκτέλεσαν και αποστολή κρούσης με κατάδειξη στόχων από το έδαφος στην Ελλάδα.

Τα Αμερικανικά F-15 Strike Eagle διανύουν πλέον της δεύτερη εβδομάδα μεταστάθμευσης στη Σούδα και στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο πλαίσιο της Ελληνο-Αμερικανικής άσκησης συνεργασίας «Ποσειδών  21».

Έφτασαν στην Κρήτη από την βάση τους στο Lakenheath της Βρετανίας.

Από την ίδια αεροπορική βάση τον περασμένο μήνα επίσης F-15 της USAFE από την 493  Μοίρα ‘’The Grim Reapers’’ είχαν μετασταθμεύσει για δύο εβδομάδες στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα στο πλαίσιο της άσκησης ‘’Astral Knight 21’’ και είχαν συνεκπαιδευτεί με όλες της Πολεμικές Μοίρες της ΠΑ  κυρίως σε αποστολές αναχαίτισης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις