Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

«Γη & ύδωρ» Τ.Μπάιντεν σε Ρ.Τ.Ερντογάν: Σε λίγα χρόνια η Τουρκία πιθανόν να έχει F-35!


 Ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν πολύωρη συνάντηση στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία οι δύο άνδρες είχαν σύγκλιση απόψεων μία σειρά από θέματα μεταξύ των οποίων και οι S-400 της Τουρκίας, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για τα F-35.

«Το συζήτησαν. Δεν υπήρχε επίλυση του ζητήματος. Υπήρξε μια δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου για το S-400 και οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση», είπε λακωνικά ο σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζο Σάλιβαν. 

Από την άλλη ο Ερντογάν ήταν πιο θερμός λέγοντας «Στη συνάντησή μας με τον κ. Μπάιντεν, χειριστήκαμε εποικοδομητικά θέματα για τα οποία διαφωνούμε καθώς και τομείς συνεργασίας. Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε τα κανάλια διαλόγου Τουρκίας-Η.Π.Α. ακριβώς όπως κάνουν οι στρατηγικοί εταίροι και οι σύμμαχοι»

Επίσης φαίνεται από διαρροές της τουρκικής πλευράς πως υπήρξε μία πρώτη συνεννόηση για το θέμα, καθώς η Cumhuriyet ανέφερε ότι μετά τη συνάντηση οι S-400 θα παραμείνουν για χρόνια στις αποθήκες και δεν θα χρησιμοποιηθούν, καθώς οι δύο πλευρές θα «συζητούν». 

Αυτό ανοίγει τον δρόμο για τα τουρκικά F-35, καθώς αν κλείσει τελικά η συμφωνία σε 1-2 χρόνια, η Τουρκία όχι μόνο θα ξαναενταχθεί στο πρόγραμμα αλλά θα έχει ήδη έτοιμα αεροπλάνα, καθώς έχουν κατασκευαστεί ήδη κάποια από τα F-35 της, τα οποία μένουν «παγωμένα» και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταχθούν στο δυναμικό της Τουρκικής Αεροπορίας.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, αν η διοίκηση Μπάιντεν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπη με 8,10,12 τουρκικά F-35! 

Δυστυχώς για την Ελλάδα η εξάρτηση της πολιτικής Μπάιντεν από την Τουρκία (Σε αντίθεση με αυτή του Τραμπ), μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, καθώς εκτός από τον πάγιο περιορισμό της Ρωσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να της δώσει ρόλο τοποτηρητή στο Αφγανιστάν, όταν αποσυρθούν εξολοκλήρου τα αμερικανικά στρατεύματα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι ήδη στρατολογούν Σύρους μισθοφόρους ισλαμιστές για να τους στείλουν στην Καμπούλ! 

«Η σαφής δέσμευση από τους ηγέτες καθιερώθηκε ότι η Τουρκία θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι (σσ. αεροδρόμια Καμπούλ)και τώρα εργαζόμαστε για το πώς να το εκτελέσουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάλιβαν την Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις