Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

F/A-18: Αμερικανικά μαχητικά «ντύθηκαν» με τα χρώματα των ρωσικών Su-57 [pics]


 Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει στρέψει την προσοχή του και στις αεροπορικές του δυνάμεις, με στόχο την βελτίωση των ικανοτήτων των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, μέσω ασκήσεων με τους περίφημους «adversaries» δηλαδή με αεροσκάφη που όχι μόνο υποδύονται τους «εχθρούς» αλλά παράλληλα φέρουν τα «χρώματά» τους, όπως για παράδειγμα με «ρωσικά» F/A-18.

Στο πλαίσιο αυτό, το U.S Navy έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού των «εχθρικών» αεροσκαφών με την εισαγωγή νέων μαχητικών που διαθέτουν ειδικές βαφές και καμουφλάζ που χρησιμοποιούνται από τα stealth ρωσικά μαχητικά Su-57, ώστε οι Αμερικανοί να εξοικειώνονται με τις νέες  «παραλλαγές» σε επιχειρησιακές συνθήκες.

Το παράδειγμα του ρωσικού Su-57

Συγκεκριμένα, τα πρώτα τρία αεροσκάφη F/A-18 με τα ρωσικά χρώματα εισήλθαν στην υπηρεσία με την Μοίρα Μαχητικών «Composite – VFC-12» γνωστοί και ως «Fighting Omars» που εδρεύει στην βάση Oceana της Βιρτζίνια και είναι μια από τις τέσσερις συνολικά μονάδες τέτοιου είδους, με στόχο την αντιγραφή των τακτικών των εχθρικών μαχητικών.

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, την προσοχή τραβάει η χρωματική παραλλαγή ενός εκ των F/A-18, με την κωδική ονομασία «Ambush» που είναι παρόμοια με εκείνα που έχουν τα ρωσικά stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς τύπου Su-57 και ονομάζεται «Λευκός Καρχαρίας»

Η χρωματική παραλλαγή «White Shark» ή όπως την λένε οι ΗΠΑ «Mako»

H ρωσική χρωματική παραλλαγή λέγεται «Mako» στους κύκλους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Σε ό,τι αφορά την χρησιμότητα των βαφών στα μαχητικά αεροσκάφη, τα χρωματικά σχέδια βασίζονται στο καμουφλάζ που διαθέτουν μαχητικά αεροσκάφη εχθρικών μαχητικών, όπως αυτά του Ιράν, της Κίνας, της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας κ.α.

Η χρωματική παραλλαγή «White Shark» ή όπως την λένε οι ΗΠΑ «Mako»

Η διεξαγωγή ασκήσεων και εικονικών αερομαχιών μεταξύ των Αμερικανών πιλότων, τους επιτρέπει να βελτιώσουν την ικανότητα αντιμετώπισης τέτοιων δυνάμεων με «άγνωστα» χαρακτηριστικά, ώστε αν χρειαστεί στο μέλλον, να διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση και αντίληψη αναγνώρισης και αναχαίτισής τους στο πεδίο της μάχης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Με πληροφορίες από: The Drive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις