Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Γερμανία: Συνελήφθη Ρώσος ως ύποπτος για κατασκοπεία


 Ένας Ρώσος επιστήμονας που εργαζόταν σε γερμανικό πανεπιστήμιο συνελήφθη την Παρασκευή με την υποψία ότι κατασκόπευε για λογαριασμό της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή και έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ιλνούρ Ν.

Αυτός εργαζόταν ως βοηθός έρευνας σε γερμανικό πανεπιστήμιο και «υπάρχουν έντονες υποψίες τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου 2020 ότι εργαζόταν για μια ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών», ανέφερε η εισαγγελία της Καρλσρούης αρμόδια για τις υποθέσεις κατασκοπείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας αυτός συναντήθηκε με μέλος των υπηρεσιών ξένων πληροφοριών της Ρωσίας τουλάχιστον τρεις φορές, από τον Οκτώβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021, και του παρείχε πληροφορίες με αντάλλαγμα χρήματα.

Την είδηση μετέδωσε με έκτακτη ανάρτηση μέσω Twitter το Sputnik.com.

Την είδηση ότι ο συλληφθείς στη Γερμανία εργαζόταν ως ερευνητής σε πανεπιστήμιο, μετέδωσε ο δημοσιογράφος Guy Elster.

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις