Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Γιατί είναι μετέωρη η επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα

 


Η ενδεχόμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα είναι ένα από τα θέματα που «καίνε» αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και Εκκλησία.

Επισήμως το Βατικανό έχει καταθέσει , σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα στην κυβέρνηση για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή η Ιεραρχία δεν έχει απαντήσει θετικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο .

Μάλιστα,  σύμφωνα με πληροφορίες του Eleftherostypos.gr, υπάρχει η άποψη στους κόλπους της Εκκλησίας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει μία τέτοια επίσκεψη και πολλοί είναι εκείνοι που θυμήθηκαν τη θέση που είχε βρεθεί ο μακαριστός Χριστόδουλος κατά την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ όταν δέχτηκε σκληρότατες επιθέσεις από κληρικούς και μη.

Το αίτημα για επίσκεψη έχει κατατεθεί για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, αλλά ο κ.Ιερώνυμος προβληματίζεται και δεν αποκλείεται να θέσει το θέμα στην Σύνοδο.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εξεταστεί το ζήτημα της επίσκεψης όπως και με τα αρμόδια υπουργεία.

Πάντως οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος είναι αρνητικές.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις