Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Πολύ ζηλευτό γλυκό του κουταλιού από φλούδα καρπουζιού, χωρίς ασβέστη

 


Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Kallitexnida ‎ -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 κιλό φλούδα καρπούζι( το άσπρο μέρος- κόβεται σέ λωρίδες με πιλερ και βάζετε οδοντογλυφίδες για να κρατάνε το σχήμα )- τρυπάμε με πιρούνι σε αρκετά σημεία )για 1 Κιλό καρπούζι θέλουμε 2 κ.σ σόδα, διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σόδα (σκόνη μαγειρικής) σε περίπου 1 ποτήρι ζεστό νερό και συμπληρώνουμε με κρύο νερό ( έβαλα και παγάκια)

Συμπληρώνουμε με νερό, έτσι ώστε να καλυφθεί τό καρπούζι ( εγώ προσωπικά βάζω πάντα παραπάνω νερό, ακόμη και 10 εκατοστά παραπάνω) αφήνετε για όλη τη νύχτα (η τουλαχιστον για 7 ώρες)

Ξεπλένετε καλά σε άφθονο νερό, βράζετε σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη και 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε μέσα το καρπούζι, βράζουμε για 5 λεπτά, σουρώνουμαι, (εγώ άφηνω να ΚΡΥΏΣΕΙ το καρπούζι μετά το σουρωμα )και πάλι βράζουμε το ΊΔΙΟ σιρόπι

Ρίχνουμε το καρπούζι μεσα και το βράζουμε, μετά από 15 λεπτά ρίχνουμε μέσα 4 γαριφαλάκια, χυμό από 1 λεμόνι και 2 βανίλια, βράζουμε για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει για 24 ώρες και πάλι βράζουμε για 20 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις