Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

HMS Defender: «Fake news τα ρωσικά πυρά κατά τoυ αντιτορπιλικού» λένε οι Βρετανοί

 


«Τύμπανα πολέμου» χτύπησαν πριν από λίγες ώρες στη Μαύρη Θάλασσα, όταν πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του βρετανικού αντιτορπιλικού «HMS Defender», με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να ισχυρίζεται ότι οι Βρετανοί παραβίασαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας στην περιοχή.

Το Λονδίνο, όπως ήταν φυσικό, «απάντησε» λέγοντας ότι τόσο οι ισχυρισμοί των Ρώσων, όσο και τα προειδοποιητικά πυρά του ρωσικού πολεμικού πλοίου είναι «fake news» και πως κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν ισχύει, δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση που έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και είναι ενδεικτικό των εντάσεων που επικρατούν μεταξύ του NATO και της Μόσχας, παρά την πρόσφατη συνάντηση Μπάιντεν και Πούτιν.

Ειδικότερα, η Βρετανία δήλωσε σήμερα πως δεν ερρίφθησαν ρωσικά προειδοποιητικά πυρά εναντίον ενός πλοίου του βρετανικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα και πως δεν δέχεται τους ισχυρισμούς ότι έπεσαν βόμβες στην πορεία πλεύσης του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά σε ένα αντιτορπιλικό του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού μετά την είσοδό του σε ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, και ένα ρωσικό αεροσκάφος έριξε βόμβες στην πορεία πλεύσης του ως προειδοποίηση.

Η «απάντηση» των Βρετανών

«Πιστεύουμε πως οι Ρώσοι έκαναν γυμνάσια με πυροβολικό στη Μαύρη Θάλασσα, και παρείχαν στη ναυτική κοινότητα προηγούμενη προειδοποίηση για τη δραστηριότητά τους», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση στο Twitter: «Δεν ερρίφθησαν πυρά προς το HMS Defender και δεν δεχόμαστε τον ισχυρισμό ότι έπεσαν βόμβες στην πορεία πλεύσης του».

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε πως το HMS Defender έπλεε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή από την Οδησσό, στην Ουκρανία, προς τη Γεωργία. «Σήμερα το πρωί, το HMS Defender πραγματοποιούσε διέλευση ρουτίνας από την Οδησσό προς τη Γεωργία μέσω της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε σε μια δήλωση ο Ουάλας.

«Όπως είναι το κανονικό για αυτή τη διαδρομή, το HMS Defender εισήλθε σε διεθνώς αναγνωρισμένο διάδρομο διαχωρισμού κυκλοφορίας. Εξήλθε από αυτόν τον διάδρομο με ασφάλεια στις 09:45 BST (βρετανική θερινή ώρα). Όπως συμβαίνει συνήθως, ρωσικά σκάφη παρακολούθησαν τη διέλευσή του και αντιλήφθηκε γυμνάσια στην ευρύτερη περιοχή».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις