Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Μαρία Σάκκαρη: Γράφει ιστορία στο Παρίσι - Πέρασε στις "16" του Ρολάν Γκαρός

 


Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε έπειτα από μεγάλη μάχη την Elise Mertens και έγραψε ιστορία στο Παρίσι, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια στην ιστορία της open era που προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από μια μάχη 2 ωρών και 52 λεπτών στο Court Simonne-Mathieu, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Elise Mertens, No.14 στο ταμπλό, με 7-5, 6-7 (2), 6-2, και να πάρει μια ιστορική πρόκριση για τον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Είναι η πρώτη πρόκριση για τη Μαρία στον 4ο γύρο του παρισινού Grand Slam, αλλά και η πρώτη για οποιαδήποτε Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της open era, αφού η φάση των "32" του Ρολάν Γκαρός ήταν ένα εμπόδιο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου (1985, 1987), ούτε η Λένα Δανιηλίδου (2003).

Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη, με τη Mertens να ξεκινάει πιο δυνατά και να έχει μια ευκαιρία για να προηγηθεί πολύ νωρίς με διπλό break, στο 0-2, 30-40. Η Σάκκαρη όμως δεν άργησε να πάρει μπρος και να δείξει τα δόντια της, κρατώντας το σερβίς της και κάνοντας και το break στο επόμενο game, για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να προηγηθεί χάρη σε νέο κράτημα σερβίς με 3-2.

Στο 7ο game η Σάκκαρη επέστρεψε από το 15-40 και υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς της, για το 4-3, ενώ η Mertens έσβησε 2 break points στη συνέχεια, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε για τη Σάκκαρη και η Ελληνίδα παίκτρια την εκμεταλλεύτηκε, για να κάνει ένα πολύ μεγάλο break στο 12ο game και να κατακτήσει το 1ο σετ, έπειτα από 68 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 2ο σετ η Mertens προηγήθηκε ξανά με break και μάλιστα 2 φορές, στο 1-0 και στο 4-3, με τη Σάκκαρη να έχει απαντήσεις και τις δυο, για το 1-1 και το 4-4 αντίστοιχα. Βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τη νίκη η Μαρία στο 10ο game, όταν στο σερβίς της Mertens ήταν μπροστά με 4-5, 0-30, όμως η Βελγίδα κρατήθηκε στο παιχνίδι, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί ήταν καλύτερη, για να επικρατήσει με 7-2.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο η Σάκκαρη ήταν η πιο δυνατή παίκτρια και το απέδειξε από νωρίς, κάνοντας για πρώτη φορά σε ένα σετ πρώτη το break, για το 2-0. Αργότερα ήρθε και δεύτερο break για τη Μαρία, που είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και βρέθηκε μπροστά με 5-1. Η Mertens μείωσε σε 5-2 και πήρε τους πρώτους 2 πόντους από το επόμενο game, η Μαρία όμως φρόντισε να ανατρέψει το 0-30 και να κρατήσει το σερβίς της για να κάνει το 6-2 και να "σφραγίσει" τη μεγάλη πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 52 λεπτά αγώνα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: tennisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις