Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

«Μου θυμίζει τη μάνα μου» είπε ο Μπάιντεν για την βασίλισσα Ελισάβετ – Δείτε γιατί


 Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του, Τζιλ, συναντήθηκαν με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο ανάκτορο του Γουίντσορ, μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής των G7 την Κυριακή.

Ακολουθώντας των πρωτόκολλο κάθε συνάντησης παγκόσμιου ηγέτη με την μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας, ο Μπάιντεν και η σύζυγός του συναντήθηκαν αρχικά με τη βασίλισσα έξω από το κάστρο. Μαζί της άκουσαν τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος επιθεώρησε τα μέλη της βασιλικής φρουράς που είχαν παραταχθεί έξω από τον ανάκτορο, χάριν της εκδήλωσης.

Μπάιντεν

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε τις «γκάφες» που θα παραβίαζαν το τυπικό της εκδήλωσης. Το 2018, ο Τραμπ είχε αναγκάσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να τον περιμένει, ενώ στην συνάντησή τους την προσπέρασε, αντί να προχωρήσει στο πλάι της, ως είθισται.

Στην συνέχεια, το ζεύγος ακολούθησε τη βασίλισσα στα ενδότερα του ανακτόρου, για να συζητήσει μαζί της ιδιωτικά, πίνοντας τσάι. Συνήθως, οι συζητήσεις των πολιτικών ηγετών με τη βασίλισσα δε σχολιάζονται στα μέσα ενημέρωσης και το περιεχόμενό τους παραμένει απόλυτα κρυφό. Ο Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, δεν δίστασε να μοιραστεί με τους δημοσιογράφους τις εντυπώσεις του από την συνάντηση και να αποκαλύψει μέρος του τι συζητήθηκε.

Μπάιντεν

«Είχαμε μια μακροσκελή συζήτηση, η βασίλισσα ήταν πολύ γενναιόδωρη κι ευγενική», σχολίασε ο Μπάιντεν. «Δεν νομίζω πως θα προσβληθεί εάν πω ότι μου θύμισε την μητέρα μου. Από εμφανισιακής άποψης, καθώς και λόγω της μεγάλης της γενναιοδωρίας».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλυψε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ τον ρώτησε σχετικά με τις εντυπώσεις του από τον Κινέζο και τον Ρώσο ομόλογό του, δηλαδή τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ και τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Μπάιντεν γνωστοποίησε, ακόμα, στο ευρύ κοινό ότι έχει προσκαλέσει τη βασίλισσα της Μ. Βρετανίας στον Λευκό Οίκο, σε μια συνάντηση για την οποία δεν είναι ακόμη γνωστό το πότε θα πραγματοποιηθεί.

Μπάιντεν

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει συναντηθεί με όλους τους Προέδρους των ΗΠΑ από τον Χάρι Τρούμαν κι έπειτα, εξαιρουμένου μόνο του Λίντον Τζόνσον. Ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέφθηκε το ανάκτορο του Γουίντσορ υπήρξε ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος πραγματοποίησε έφιππος μια βόλτα με τη βασίλισσα, το 1982.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G7 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βασιλική οικογένεια ανέλαβε ενεργό ρόλο, με την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ να διοργανώνει μια εκδήλωση για τους ηγέτες στο πάρκο «Eden Project» της Κορνουάλης. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν και άλλη μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του, Καμίλα, καθώς και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις