Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Μπάιντεν: ΗΠΑ και Ρωσία δεν ενδιαφέρονται για νέο Ψυχρό Πόλεμο

 


"Η ατζέντα μου δεν είναι κατά της Ρωσίας" τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνέντευξη Τύπου του ο Τζο Μπάιντεν, μετά το τετ-α-τετ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησαν την κατ' ιδίαν συνάντησή τους λίγο πριν τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεισήμισι ώρες.

«Αν και έχουμε διαφορές, θέλω ο Πούτιν να καταλάβει γιατί λέω ό,τι λέω και γιατί κάνω ό,τι κάνω» τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου του ο Τζο Μπάιντεν.

«Η ατζέντα μου δεν είναι κατά της Ρωσίας»

«Του είπα πως η ατζέντα μου δεν είναι κατά της Ρωσίας. Αντιθέτως, είναι υπέρ των Αμερικανών πολιτών» ξεκαθάρισε έπειτα. Όπως είπε, στην ατζέντα του συμπεριλαμβάνεται η μάχη κατά του κορονοϊού, η αμερικανική οικονομία, οι σχέσεις με τις άλλες χώρες και η προστασία των Αμερικάνων.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι «πάντα» στο τραπέζι καθώς «είναι στο DNA της χώρας μας»:

«Δεν είναι ότι κυνηγάμε τη Ρωσία όταν καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει απλά να κάνει με το ποιοι είμαστε. Πώς μπορώ να είμαι Πρόεδρος των ΗΠΑ και να μην μιλάω ανοιχτά για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;».

Επίσης, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είπε στον Πούτιν πως «δεν θα ανεχτεί» την παρέμβαση στη δημοκρατία των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε επίσης πως «θα μάθουμε σε διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια εάν οι ΗΠΑ θα έχουν στρατηγικό διάλογο με τη Ρωσία».

«Θέλω να δω την οικονομία της Ρωσίας να ευημερεί»

Όσον αφορά στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τη Ρωσία και ότι, μάλιστα, θέλει να δει την οικονομία της να ευημερεί.

Σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος δεν είναι στα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ ούτε της Ρωσίας».
«Ο Πούτιν δεν θέλει (άλλον έναν) Ψυχρό Πόλεμο πιστεύω» είπε συγκεκριμένα.

«Έκανα αυτό που πήγα να κάνω»

Μιλώντας ειδικότερα για το τι συζήτησαν δήλωσε ότι, μεταξύ των άλλων, μίλησαν για τη Συρία, το Ιράν, τη Λευκορωσία και τις προσπάθειες να αποτραπεί η επανεμφάνιση τρομοκρατών στο Αφγανιστάν, την ώρα που τα αμερικανικά στρατεύματα εξακολουθούν να αποσύρονται, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί στην 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Περιγράφοντας γενικά τη συνάντησή τους ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως «έκανε αυτό που πήγε να κάνει» και όλα διεξήχθησαν σε θετικό κλίμα.
Τέλος, πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε ότι «αυτό έχει να κάνει με το πώς κινούμαστε από εδώ και πέρα».

«Καταστροφικές» θα είναι οι συνέπειες από τυχόν θάνατο του Ναβάλνι

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον Αλεξέι Ναβάλνι, απάντησε ότι «ξεκαθάρισα στον Πούτιν ότι οι συνέπειες από τυχόν θάνατο του Ναβάλνι θα είναι καταστροφικές για τη Ρωσία».
Σε άλλη ερώτηση για το αν εμπιστεύεται τον Ρώσο Πρόεδρο απάντησε ότι «αυτό θα φανεί στην πράξη και θα ξέρουμε σύντομα».

Οι δηλώσεις Πούτιν μετά τη συνάντησή τους

Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις συνομιλίες με τον Μπάιντεν, η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπορούν να επιλύσουν όλες τους τις διαφορές, ενώ έκανε λόγο για «αχτίδα ελπίδας» για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ.
Όπως είπε, οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις ήταν πάντα πραγματιστικές, ενώ παρατήρησε ότι δεν έχει «ψευδαισθήσεις», μετά τις συνομιλίες με τον Μπάιντεν.
Παράλληλα, ανέφερε πως οι δύο ηγέτες δεν αντήλλαξαν προσκλήσεις για πραγματοποίηση επισκέψεων.

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ, ο Πούτιν τόνισε ότι ο όγκος τους αυξάνεται, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η τάση.
«Όλα εξαρτώνται από τις ΗΠΑ, δεν είμαστε εμείς που επιβάλλουμε περιορισμούς» δήλωσε, αναφερόμενος στις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις