Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Νέες «καμπάνες» σε καταστήματα στην Θεσσαλονίκη - Λόγω όρθιων πελατών


  Πέντε νέες «καμπάνες», μετά τις έξι χθεσινές (19/6), επέβαλλαν οι αρχές σε καταστήματα στην Θεσσαλονίκη.

Τα βαριά πρόστιμα στην Θεσσαλονίκη, αφορούσαν όρθιους πελάτες στα καταστήματα.

Αναλυτικά, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Χθες, Σάββατο 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.799 έλεγχοι, από τους οποίους οι 37.094 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 241 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις, ως ακολούθως:

126 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

28 στη Θεσσαλονίκη,

21 στη Στερεά Ελλάδα,

21 στο Βόρειο Αιγαίο,

16 στην Αττική,

9 στη Δυτική Μακεδονία,

8 στα Ιόνια Νησιά,

6 στην Ήπειρο,

6 στην Κεντρική Μακεδονία,

4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

4 στο Νότιο Αιγαίο και

3 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.187 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.081 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.106 των 150 ευρώ.

35 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

10 στη Θεσσαλονίκη,

8 στο Βόρειο Αιγαίο,

8 στην Κρήτη,

3 στη Στερεά Ελλάδα,

2 στο Νότιο Αιγαίο,

2 στη Δυτική Μακεδονία,

1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

1 στην Κεντρική Μακεδονία.


Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.493 ομοειδείς παραβάσεις.

75 παραβάσεις και 16 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος,

σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών. Πρόστιμο επιβλήθηκε από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.),

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

σύλληψη ιδιοκτήτη και υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο κατάστημα, για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο,

σύλληψη υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στην επιχείρηση, για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

σύλληψη και 8.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση 24 πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 ιδιοκτήτες καταστημάτων, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 προσωρινά υπεύθυνους 2 καταστημάτων, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, για εξυπηρέτηση πέραν του ωραρίου λειτουργίας 12 πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 5 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (3 καφέ μπαρ, 2 μπαρ club), για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο κέντρου διασκέδασης, για πραγματοποίηση εκδήλωσης στον εσωτερικό χώρο.

Στη Θεσσαλία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κέντρου εκδηλώσεων, για υπεράριθμους παρευρισκόμενους.

Στα Ιόνια Νησιά, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.869 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.096 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 209 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

*Φωτογραφία Αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις